Gunnar Nelson stryper ut Albert Tumenov i den andra ronden

Isländaren Gunnar Nelson studsade tillbaka från sin senaste förlust med ännu en imponerande submissionvinst.

Den nummer 13-rankade ryssen Albert Tumenov (17-3) var segertippad inför matchen mot Gunnar Nelson (15-2-1). Det var däremot isländaren som bjöd på en fin prestation och avslutade matchen på marken.

Många såg detta som en klassik “striker vs. grappler”-matchning. “Gunni” var dock bekväm ståendes och inledde matchen med flera fina slag och sparkar. Tumenov var dock med och fick även han in en och annan träff, i synnerhet när Nelson rusade rakt in med hakan uppe i vädret.

Albert Tumenov fick se sin fem matcher långa vinstsvit bruten. Foto: Mazdak Cavian

Albert Tumenov fick se sin fem matcher långa vinstsvit bruten. Foto: Mazdak Cavian

Klart övertag på marken

När isländaren väl bestämde sig för att ta ner Tumenov tog han sig direkt till mount och övertaget var tydligt. Han fick emellertid inte ut så värst mycket och ryssen lyckades sedan ställa sig upp kort innan den första ronden var slut.

Efter en stund ståendes i nästa rond gick Nelson sedan på en andra nedtagning – vilket blev början på slutet. Han passerade till side control, därifrån till mount och sedan vidare till att ta rygg innan han säkrade en rear-naked choke som fick Tumenov att klappa ut.

Resultat

Weltervikt: Gunnar Nelson besegrade #13 Albert Tumenov via submission (rear-naked choke) i rond 2 (3:15)

Vem vill ni se “Gunni” möta härnäst?

Foto: Micha Forssberg

Kategorier
Albert TumenovGunnar NelsonNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara