Hjärnskakning väntas fördröja returmatchen mellan Poirier och Alvarez

“We are taking the concussion symptoms very seriously”

Helgens UFC 211 i Dallas var så fullspäckad med stora matcher att den tidigare lättviktsmästaren Eddie Alvarez tog sig an topp 10-rankade Dustin Poirier på underkortet.

Vad som på förhand såg ut som en lovande matchning kom att överträffa alla förväntningar – innan det spännande kriget fick ett tämligen olyckligt avslut i den andra ronden.

Trots att Poirier hade handen nere i mattan så attackerade nämligen Alvarez med flera hårda knän mot huvudet – som knockade “The Diamond” varpå matchen dömdes som en No Contest.

Siktar på återkomst i november

Efter galan har bägge fighters efterfrågat en returmatch och enligt MMA Fighting siktar UFC på att boka matchen på nytt, snarast möjligt. Nu verkar det dock som att det kan ta längre tid än förväntat innan vi får se returmötet.

Enligt Poiriers manager, Robert Roveta, drabbades Poirier nämligen av en hjärnskakning som följd av de otillåtna knäna.

“We are taking the concussion symptoms very seriously,” sa Roveta, som avslöjade att de nu siktar in sig på en återkomst först i november.

Dustin Poirier vann den första ronden mot Eddie Alvarez på samtliga poängkort. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Överklagar resultatet

Efter matchen har många ifrågasatt domaren Herb Deans beslut att inte diskvalificera Alvarez. Om en match avslutas på grund av avsiktliga fouls är diskvalifikation nämligen det korrekta domslutet, snarare än en No Contest som förbehålls för oavsiktliga regelbrott.

Poirier har sedan dess lämnat in en överklagan till Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR), som reglerade galan.

RELATERAT: 10 matcher att boka efter helgens UFC 211

Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
3 Kommentarer
 • Alex Buxbom
  19 May 2017 at 09:37

  Alltså! När Alvarez har sin överkropp lutad över (knappt över midjehöjd) Poirier som nästan ligger ned borde han förstå att andra å tredje knät var otillåtna. Detta var ingen olyckshändelse. Däremot var han säkert omtöcknad å inte kunde tänka klart. Han hade tagit emot en del stryk innan. Liksom Poirier. Alvarez borde ha diskvalificerats å Poirier tilldömts segern.

 • Alex Buxbom
  19 May 2017 at 09:43

  Alltså! Domare Dean är den störste syndaren här. Han stod å sov. Borde dömt upp dem efter första knät. Varför? Tycker att domarna ska va måna om fighterns säkerhet. Ett knä mot huvet är en alltför smakrik upplevelse. Då blir det som det blir och matchen fick avbrytas. Och med detta blev vi tittare å fighters snuvade på en av årets troligen bästa matcher.

 • Alex Buxbom
  19 May 2017 at 09:49

  Alltså! Jag vet att man får knäa men vid minsta tvekan ska de separeras å matchen återupptas i mitten av octagonen. Så tycker jag iaf.

 • Svara