Hjärnskakning väntas fördröja returmatchen mellan Poirier och Alvarez

“We are taking the concussion symptoms very seriously”

Helgens UFC 211 i Dallas var så fullspäckad med stora matcher att den tidigare lättviktsmästaren Eddie Alvarez tog sig an topp 10-rankade Dustin Poirier på underkortet.

Vad som på förhand såg ut som en lovande matchning kom att överträffa alla förväntningar – innan det spännande kriget fick ett tämligen olyckligt avslut i den andra ronden.

Trots att Poirier hade handen nere i mattan så attackerade nämligen Alvarez med flera hårda knän mot huvudet – som knockade “The Diamond” varpå matchen dömdes som en No Contest.

Siktar på återkomst i november

Efter galan har bägge fighters efterfrågat en returmatch och enligt MMA Fighting siktar UFC på att boka matchen på nytt, snarast möjligt. Nu verkar det dock som att det kan ta längre tid än förväntat innan vi får se returmötet.

Enligt Poiriers manager, Robert Roveta, drabbades Poirier nämligen av en hjärnskakning som följd av de otillåtna knäna.

“We are taking the concussion symptoms very seriously,” sa Roveta, som avslöjade att de nu siktar in sig på en återkomst först i november.

Dustin Poirier vann den första ronden mot Eddie Alvarez på samtliga poängkort. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Överklagar resultatet

Efter matchen har många ifrågasatt domaren Herb Deans beslut att inte diskvalificera Alvarez. Om en match avslutas på grund av avsiktliga fouls är diskvalifikation nämligen det korrekta domslutet, snarare än en No Contest som förbehålls för oavsiktliga regelbrott.

Poirier har sedan dess lämnat in en överklagan till Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR), som reglerade galan.

RELATERAT: 10 matcher att boka efter helgens UFC 211

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...