Hyun Gyu Lim klar för match på UFC 202

UFC 202 har nu fått ännu en welterviktsmatch bokad, då Hyun Gyu Lim tar sig an Sultan Aliev.

Den 20 augusti är det dags för UFC 202: Diaz vs. McGregor II. Matchkortet har nu fått sin andra match offentliggjord.

Organisationen har nämligen bekräftat att koreanen Hyun Gyu Lim (13-5-1) kommer att ställas mot ryssen Sultan Aliev (13-2) på galan.

Lim är mer rutinerad i UFC

Lim är en riktigt tuff fighter som har avslutat tolv av sina 13 vinster. I UFC har han ett matchfacit på 3-2, där vinsterna kommit via brutala avslut. Nu har han visserligen förlorat två av sina senaste tre matcher, men förlusterna har varit mot topprankat motstånd. Sist han var aktuell var i maj förra året, då han blev avslutad av sjunderankade Neil Magny (18-4).

Hyun Gyu Lim vs Neil Magny Foto: Mitch Viquez/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Lim har utmärkt sig som en welterviktare med stor potential, men har fallit på målsnöret i de större matcherna. Foto: Mitch Viquez/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Likt sin motståndare är Aliev en farlig striker, som har avslutat tio av sina 13 vinster via T/KO. Han har tidigare tävlat i Bellator där han gick 1-1, och efter några vinster i andra organisationer fick han sedan ett UFC-kontrakt. Debuten blev emellertid inte särskilt lyckad, då han blev knockad i den första ronden av Kenny Robertson (15-4). Detta var framför den svenska publiken i Tele2 Arena i januari förra året, varefter han inte har gått några fler matcher.

Aliev på invägningen inför UFC on FOX 14 i Stockholm. Foto: Micha Forssberg

Aliev på invägningen inför UFC on FOX 14 i Stockholm. Foto: Micha Forssberg

Matchkortet

UFC 202 går av stapeln i T-Mobile Arena, Las Vegas. Förutom denna match har även ett toppmöte i bantamvikt rapporterats för galan, men ännu inte bekräftats officiellt. Om även den matchningen stämmer så ser matchkortet ut som såhär i dagsläget:

  • Weltervikt: (#6 LW) Nate Diaz vs. Conor McGregor (#C FW)
  • Weltervikt: Hyun Gyu Lim vs. Sultan Aliev
  • Bantamvikt: #7 Cody Garbrandt vs. Takeya Mizugaki #11*

*Ej officiellt bekräftad.

Foto: Mitch Viquez/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • Headown
    23 June 2016 at 09:29

    Fin matchning, krig Lim!

  • Svara