Idag undertecknar guvernör Andrew Cuomo lagen som legaliserar MMA i delstaten New York

Idag blir MMA officiellt legaliserat i den amerikanska delstaten New York. Därmed avslutas ett nästan tio år långt förbud mot professionellt utövande av sporten i “The Empire State”. Idag skriver nämligen delstatens guvernör Andrew Cuomo under den nya lagen vid en ceremoni i Madison Square Garden.

I samband med en ceremoni i Madison Square Garden idag klockan 10.30, amerikansk östkusttid, avslutas ett nästan tio år långt förbud mot professionellt utövande av MMA i delstaten New York, rapporterar MMA Fighting. Då skriver nämligen delstatens guvernör Andrew Cuomo under den nya lagen som New York State Assembly röstade igenom den 22 mars. Därmed är det äntligen fritt fram för UFC, Bellator och alla de andra MMA-organisationerna att trampa in på ett territorium som varit stängt för dem ända sedan 1997. UFC har redan visat intresse för att arrangera en gala i MSG i november medan Bellator har siktat in sig på Barclays Center.

Cuomos undertecknande kommer att bevittnas av ett flertal mycket tongivande MMA-fighters och andra höga dignitärer inom sporten. Däremot kommer inte allmänheten att släppas in på arenan för att vara med när det skrivs idrottshistoria i New York idag.

Dagens händelse betyder dock inte att Dana White och hans kollegor kan sparka igång en MMA-gala i “The Empire State” redan imorgon. Nej, grejen är nämligen den att det krävs en uppstartsfas om 120 dagar innan den första professionella MMA-matchen kan gå av stapeln inom delstatens hank och stör. Detta betyder att det först i augusti är okej att göra detta.

Ser ni fram emot UFC-galor i Madison Square Garden?

Kategorier
BellatorDana WhiteNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...