Ilir Latifi: “Malmö är en bättre fightstad än Stockholm”

MMAnytt träffade UFC 196-aktuelle Ilir Latifi, som pratade om hur det är att fightas på huvudkortet, sin långa resa till där han är idag, och varför Malmö är en bättre kampsportsstad än Stockholm.

På lördag ställs svenske Ilir Latifi (12-4) mot #13-rankade Gian Villante (14-6) UFC 196. Det är en stor match för lätte tungviktaren Latifi, som gjorde sin proffsdebut redan 2008, men som först nu har börjat få de riktigt stora matcherna.

Sin första match “The Sledgehammer” i UFC gick  i april 2013, då han hoppade in på kort varsel för en skadad Alexander Gustafsson (16-4) mot Gegard Mousasi (38-6). Det var en match där han fick mycket stryk, och förlorade på domslut.

Var en självklarhet

När MMAnytt träffar honom berättar Latifi att det var självklart för honom att hoppa in, trots att det var på kort varsel mot en etablerad fighter som Mousasi:

“Det var en självklarhet. Möjligheten var grym, men jag visste också att det var en otroligt tuff utmaning. Även om folk inte förväntade sig att jag skulle vinna eller göra en grym prestation, så hade jag någonstans ett behov av att bevisa att det är här jag hör hemma.”

Hade sålt slut på en dag

Matchen mot Mousasi gick i Stockholm, men Malmö-sonen Latifi hoppas att UFC ska komma till hans hemstad i framtiden. Och han är övertygad om att det hade blivit en succé. Malmö är nämligen en bättre fightstad än Stockholm, enligt “The Sledgehammer”:

“Jag vet att det hade blivit slutsålt på en dag. Vi har haft galor i Malmö förr och publiken där är grym. Det är en bättre fightstad än Stockholm, tyvärr. Publiken är mer hajpad och lever sig in i matcherna.”

Se hela intervjun med Ilir Latifi här nedan:

Conor McGregor (19-2) och Ilir Latifi debuterade på samma gala – med förlust för svensken och vinst för irländaren. Får vi se samma resultat på lördag?

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtGian VillanteIlir LatifiNyheterSenaste NyttUFCVideoZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Wally Johnson
  3 March 2016 at 11:09

  Latifi #040

 • Darkly Dreaming D
  4 March 2016 at 08:59

  Hörde att bosatt sig i Miami nu. Väldigt bra för Ilir, inget vidare för Alex då hans främsta sparringpartner inte är på plats på Allstars. War Ilir #040!

  • Sylvester Lundgren
   4 March 2016 at 02:29

   Alex är i San Diego. Dock kvarstår din poäng!

 • Sebastian
  4 March 2016 at 09:48

  #040

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...