Ilir "The Sledgehammer" Latifi. Foto: MMAnytt

Ilir Latifi utmanad av Gian Villante på Twitter

Ilir Latifi imponerade stort med sin snabba seger på knockout mot Sean O´Connell under förra helgens UFC Fight Night 81 i Boston. Nu har Gian Villante via ett inlägg på Twitter passat på att både gratulera Latifi och dessutom utmana honom på fight. Latifi accepterade utmaningen direkt.

Vår svenske fighter Ilir Latifi visade verkligen vad han går för när han mötte Sean O´Connell på det preliminära kortet under förra helgens stora MMA-gala i Boston, UFC Fight Night 81. “The Sledgehammer” behövde bara 30 sekunder på sig för att sänka O´Connell och därmed vinna fighten på KO. Efter sin match satt Latifi i samtal med UFC:s president Dana White där man diskuterade en UFC-gala i Malmö med “Lyftkranen från Rosengård” som main event.

MMAnytt har som bekant tidigare kunnat rapportera om att UFC planerar inför ett femte besök i vårt land, någon gång under 2016. Nu verkar det som om dessa konturer håller på att tydliggöras i och med Latifis uttalande om en UFC-gala i den skånska metropolen.

När Latifi häromdagen blev utmanad på Twitter av Gian Villante var han därför snabb med att tacka ja till fighten. Dessutom föreslog han att denna match kunde ske i Madison Square Garden i New York eller som “Main Event in my hometown Malmoe, Sweden!” Detta var något som Villante accepterade på stående fot.

Kommer vi alltså få se ilir Latifi vs Gian Villante i en huvudmatch under en UFC-gala i Malmö Arena inom en inte alltför avlägsen framtid? Eller är det bara fantasier? Vad tror du?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteGian VillanteIlir LatifiNyheterSean O'ConnellSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikelZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
15 Kommentarer
 • Meddan
  24 January 2016 at 01:07

  Var har vi Gian på rankingen? Känt namn, bra matchup för Ilir. Hoppas den blir av!

  • Borgen
   24 January 2016 at 01:27

   Gian Villante är rankad 14 och Ilir är rankad 15..

   • Erik Svanborg
    24 January 2016 at 05:14

    Topp 10 hade ju känts bättre :(

    • Meddan
     24 January 2016 at 08:20

     Sakta men säkert, ingen “Mousasi-last-minute-rush!”

     • Erik Svanborg
      24 January 2016 at 08:53

      Lite väl sakta. Han är 33, fyller 34 i år, han har inte hela livet på sig ;)

     • Meddan
      24 January 2016 at 08:56

      Tänk Couture! Tänk Henderson! Tänk Lidell! Tänk Ortiz! Alla i LHW :D

     • Erik Svanborg
      24 January 2016 at 09:00

      Sant :) fast de var väl som bäst i Ilirs ålder, med undantag för Couture :)

    • Borgen
     24 January 2016 at 09:10

     Ja håller med, ta en trött föredetting som Shogun som fortfarande ligger högt rankad, 8e för närvarande. Hade varit en bra värdemätare som hade gett bra skjuts och även känts som ett rimligt motstånd!

     • Erik Svanborg
      25 January 2016 at 01:48

      Shogun hade varit KLOCKRENT! Tveksamt om Shogun hade tagit den matchen dock, han är ett stort namn och tycker säkert själv att han förtjänar topp 5 eller så…

 • tommy
  24 January 2016 at 04:02

  Va i… malmoe?

 • KallesPappa
  24 January 2016 at 05:01

  Hade varit jävligt coolt om Zlatan kom dit isåfall.

 • Erik Svanborg
  24 January 2016 at 08:55

  Lite OT men vad har Ilir för grappling skills? Hans matcher har ju varit så korta, med undantag för Mousassi, man har ju knappt sett honom…

  • Gatorroll
   25 January 2016 at 11:15

   Han är ju brottare i grunden så på mattan ska det inte vara några problem. Grappling/bjj vet jag inte var han står. Hans bror Arben har svart bälte i bjj och tränar mycket med Illir. Illir har dock kört i ADCC så han klarar sig nog!
   Han är ju även innehavare av det fantastiska rekordet att vinna en match utan att slå ett enda slag eller en enda spark! :)

 • Erik Svanborg
  24 January 2016 at 08:58

  Såhär utmanar man någon respektfullt. Man behöver inte kalla varandra diverse könsord och nedvärdera den andre. Se och lär Conor, Jones och en drös andra.

 • Kenny Starfighter
  25 January 2016 at 11:58

  Classy, imponerande att de inte stod något i stil med “Ilir utmanad av en Galen amerikan vid namn Gian Villante på twitter”.
  Tycker det mer känns som en Göran rubrik.

 • Svara