Intervju med Dan Henderson om varför han lämnade UFC

dan-henderson
Hendo berättar om sina förhandlingar och flytten till Strikeforce

Sherdog intervjuade Hendo om varför han gjorde som han gjorde. I vanlig ordning glömmer en amerikan bort alla de ofantliga mängder miljoner tittare som ser UFC utanför USA. Men men det är en annan sak. Det är i alla fall intressant att läsa hur han tänkt och vad som ledde honom till sitt beslut. Enligt Dana så ville dom inte behålla Henderson förresten.

Nu till intervjun:

 På svenska till eder belåtenhet hoppas jag… Vill du läsa den på engelska? Klicka här.

 Sherdog.com: Varför valde du Strikeforce över UFC?

Henderson: Beslutet var baserat på flera saker. Det var inte bara en ekonomisk sak. Det var det faktum att jag kände att jag inte fick den matchen jag ville ha i UFC. Det var en stor del av det — att jag inte fick den och den blev ryckt från mig. Jag tycker jag stod upp för UFF fler gånger och att jag hade förtjänat rätten igen till en titelmatch. Sen också faktumet att PR-mässigt erbjuder CBS rätt mycket mer än ppv och något som visas på Spike TV.

 

Sherdog.com: I september satt du dig ner med UFCs ägare Lorenzo Fertitta och Dana White i Las Vegas och konfronterade dom angående att du blivit förbisedd och att du inte skulle bli den nästa som skulle möta Silva i titelmatch. Hur reagerade dom?

 Henderson: Matchen blev tagen från mig och blev erbjuden till Vitor (Belfort). Jag mötte dom efter Vitor slagits mot Rich Franklin. Jag sa till dom att det irriterade mig. Jag sa, “Varför ska Vitor hoppa över mig och (Nate) Marquardt som båda kan slåss om titeln och Vitor har aldrig slagits för UFC i 185? Han hoppar över leden. Speciellt då jag slog honom.” Dom verkade överraskade att jag ens slagit med honom. Dom hade inte koll på detaljerna den gången, det var något som dom inte mindes. Men hur som helst, att ta in någon som jag för inte alls längesen dominerade…

 MMANYTTS kommentar: Hendo mötte Vitor 21a oktober 2006 och det är också Vitors senaste förlust. Sen dess har han gått fem matcher och tränat med nytt folk.

 Sherdog.com: Du är den första topprankade UFCfightern som lämnar organisationen för Strikeforce. Vad tror du det säger om det nuvarande klimatet i sporten?

 Henderson: Jag slogs som ni vet för Pride en längre tid och jag har aldrig varit någon som direkt hoppar av skeppet. Hade jag känt lite mer, Jag vet inte… Jag planerade att avsluta min karriär i UFC. När jag signade med UFC. Det var det jag planerade att göra. Jag tror att vad som än skedde och hur de behandlade mig funkade bara inte just nu. Speciellt i min tid i min karriär. Det var absolut Strikeforce. Jag vet inte vad det säger om klimatet i UFC. Jag tycker att dom verkligen måste respektera kämparna lite mer.

Sherdog.com: Vid en punkt under omförhandlingarna gick Dana White ut med att du försökte bli den bäst betalda fightern i UFC —

 Henderson: Jag vet inte vad någon annan tjänar, men gjorde han inte också ett uttalande efter ett par veckor att jag var upprörd över vad Tito (Ortiz) tjänar? Jag har ingen aning om vad Tito tjänar. Så, om jag försöker bli den bäst betalda fightern, varför skulle jag vara upprörd över vad Tito tjänar? Där motsäger hans kommenterar sig själva. Hur som helst, jag vet inte vad Tito tjänar och jag vet visste inte riktigt vart jag befann mig på totempålen där, men jag kände att jag inte fick ett schysst marknadsvärde för mig själv.

 Sherdog.com: Hur påverkade, förbudet av ditt klädmärke Clinch Gear på deras galor, förhandlingarna?

 Henderson: Jo, Åtminstone kommer jag få ha Clinch Gear på inne i buren när jag fightas för Strikeforce. Förbudet påverkade inte direkt någonting dock. När UFC ringde mig och sa att dom inte längre kunde sponsra (andra fighters), att vi var bannade från UFC, var jag inte sur alls. Det var mer roligt för mig än någonting annat att de gjorde det. Dana har sagt till mig att det inte var något personligt och att det inte var några hard feelings alls. Men om det inte var några hard feelings varför ska de då förbjuda mitt klädmärke? Vi hade redan en deal, vi betalade för rätten att sponsra grabbar precis som vilken sponsor som helst. För dom att komma och säga att bara för att Dan inte har signat igen så är vi bannade.

 Sherdog.com: Spelar det in i din kommentar tidigare att dom måste respektera fighters mer?

Henderson: Absolut. Såna saker som inte är nödvändiga och för dom att göra det mitt i förhandlingar gör inte att jag känner mig respekterad. Det är mer en “starkes rätt”-taktik och många vänder när något sånt händer. För mig var det bara roligt. Jag tog det inte personligt, men det kändes lite motsägelsefullt angående “no hard feelings”-grejen.

Sherdog.com: Hur spelade förhandlingarna med Strikeforce in i omförhandlingarna med UFC?  Du talade med båda parter samtidigt.

 Henderson: ja, jag var ett tag. Jag ville inte gå fram och tillbaka och säga, “Hej, si och så betalar mig betalar mig det här”. I jag ville inte göra det alls. Jag tror inte det är rätt sak att göra så jag helt enkelt tittade bara efter andra erbjudanden. Jag måste vara ärlig och säga att Strikeforce var lite sega med att återkomma till mig angående vissa saker, bara för att Scott Coker blev sjuk några veckor och var lite svår att få tag på. Han ville inte passa över förhandlingen till någon annan. Bortsett det gick allting bra och Scott Coker var väldigt respektfull och exalterad hela tiden. Jag var seriös angående förhandlingen med dom uppenbarligen eftersom jag signade, men jag utnyttjade dom inte bara för att UFC skulle betala mig mer. Dana var rätt cool genom förhandlingarna med UFC Han var ok att deala med. Vi är rätt så mycket i stiltje. Jag tyckte jag var värd mer och inte dom. Det var inget personligt egentligen.

 Sherdog.com: De som kritiserar flytten tycker att du lämnar eliten inom sporten för att möta sämre motstånd. Hur svarar du på det?

 Henderson: Det går att ifrågasätta. Vart är (Gegard) Mousasi rankad där? Han kan mycket väl vara den som slår Anderson Silva. Och uppenbarligen är Fedor obefläckad och har bevisat att han troligen är den bästa tungviktaren i världen. Jake Shields har aldrig slagits i UFC. Jag tror Strikeforce har flera bra matchups för mig. Jag är inte bara inne i den här sporten för pengarna, jag älskar utmaningen. Dom tre grabbarna är bra utmaningar för mig och Strikeforce har ett gäng grabbar som är verkligen topp i 185 och över. Deras roster växer snabbt med toppkillar, inte bara fighters på lägre nivå.

 Sherdog.com: Varför tror du alla fighters vill möta Fedor Emelianenko?

Henderson: Jag vet inte. För mig är han inte anledningen varför jag signade med Strikeforce bara för att möta honom — Även om det är intressant och lockande för mig att utmana mig själva mot honom. Jag vet inte vem mer som vill möta honom, men jag vet att fans gillar att se honom fightas. Han är effektiv och gillar att avsluta grabbar och gör ett väldigt bra jobb. Jag tror han och jag skulle utgöra en intressant matchup.

 Sherdog.com: Tror du att du kan slå Emelianenko?

 Henderson: Jag tror jag kan slå alla vilken dag som helst. Det handlar bara om att göra saker klara att allting är rätt med den dagen.

 Sherdog.com: Hur ser du tillbaka på din UFCkarriär?

 Henderson: Jag gillade att titta på UFC och hade goda erfarenheter fightas där så jag har inget dåligt att säga om dom. Jag tycker bara att för mig, i den här tiden i min karriär, kanske det inte var en så bra matchup för mig och dom. Vi var vid ett avgörande läge angående vissa saker och kanske dom tänkte att jag kanske inte har så många år kvar så varför satsa så mycket aktier på mig. Vem vet?

Sherdog.com: Vad är dina mål nu med din signing av fyra matcher i Strikeforce?

Henderson: Jag planerar att fightas mer än fyra fighter. Så mycket kan jag säga. Jag kan inte säga vad som händer i framtiden. Den förändras rätt snabbt. Som jag sa så trodde jag att jag skulle sluta min karriär i UFC och så kom det här upp och uppenbart hamnande jag i en annan riktning än jag tänkt att jag skulle. Jag kan inte kommentera angående framtiden och vem vet vad som kommer hända med Strikeforce? Jag tror dom har bra möjligheter och har potential att ta dit en massa nya fans av sporten och jag är en förkämpe för det. Det lockar mig.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
StrikeforceUFC
11 Kommentarer

Svara