Do not cry. DO NOT CRY. It is okay that Mufasa died. Simba will rule Pride Rock well.

Islam Makhachev är övertygad om att ingen lättviktare kan besegra honom

Islam Makhachev (12-0) stod för en imponerande debut i UFC under UFC 187 när han submittade Leo Kuntz i den andra ronden. Den ryske lättviktaren tränar regelbundet med den topprankade Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (22-0) och känner sig därför säker på att ingen annan i divisionen kan rå på honom.

Vid UFC 187 gjorde världsmästaren i sambo Islam Makhachev sitt första framträdande i UFC. Den 23-årige ryssen imponerade stort genom att strypa ut sin motståndare Leo Kuntz via ett rear naked choke i rond nummer två. Därmed är Makhachev fortfarande obesgrad och om man får tro lättviktaren själv så kommer det att förbli så en lång tid framåt. Han tränar sedan tidigare under Abdulmanap Nurmagomedov som är far till Khabib “The Eagle” Nurmagomedov och inför den här fighten åkte han till Los Angeles för att träna tillsammans med Khabib vid American Kickboxing Academy. Träningen med sin landsman har gjort Makhachev så självsäker att han tror att ingen annan kan besegra honom i organisationens talangfulla lättviktsdivision.

“[Khabib] is the best lightweight in the world and after training with him every day I know that there’s no other lightweight out there who can beat me. He supported me the whole time and he explained to me that it is going to be the same experience that you had before. All eleven fights, all the opponents were the same. It is nothing special. He told me not to worry, stay relaxed and do my job”, sade Makhachev efter sin fight med Nurmagomedov som sin översättare. Det är tidigt att säga om hans påstående stämmer men klart är att fighters från Dagestan är att räkna med.

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • NikLuk
  25 May 2015 at 09:56

  OT:

  22 blogginlägg so far den 25:e. Tror att det kan vara en av anledningarna att kommentarerna lyser med sin frånvaro. Vet inte om det är målet, men lite tråkigt att det blivit så om ni vill ha min åsikt.

  • Eric
   25 May 2015 at 10:47

   Du menar artiklar när du säger blogginlägg va, så jag inte missförstår? För jag håller helt med. Det blir för mycket ointressant innehåll, glest mellan det som är läsvärt. Man kan inte göra artiklar av allt alla säger och en del saker skulle gärna kunna få dela artiklar, som intervjuer efter matcher eller liknande.

   • NikLuk
    26 May 2015 at 02:53

    Det stämmer. Artiklar är det nog trots allt.
    Håller med om det du skriver att man gör en “nyhet” av allt och det intressanta drunknar då helt enkelt i mängden. Det gäller att sålla klokt och inte bara masspublicera om det ska vara intressant för läsarna.

 • tojo77
  25 May 2015 at 10:55

  Ingen annan än….. Khabib? Tolkar det han sa som att det gäller alla de andra (utom Khabib).

  PS. Dagestan är den ryska delrepublikens namn

 • Svara