Israel Adesanya lättsamt kritisk mot sin egen prestation: “Inte imponerad”

✅Supertalangen använder humor för att erkänna missnöje ✅ Obesegrad ung fighter på väg upp i divisionen

Under helgens UFC on FOX 29 fick fansen se den obesegrade och omtalade mellanviktstalangen Israel “The Last Stylebender” Adesanya (13-0) rada upp sin andra raka UFC-vinst efter att ha besegrat italienaren Marvin Vettori via delat domslut. Inför matchen var förväntningarna på Adesanya höga. Han hade vunnit alla tidigare matcher på knockout och även om han tog sig segrande ur matchen i Arizona var det med små marginaler som matchen avgjordes.

Nu ett par dagar efter matchen så har Adesanya, med en gnutta humor, tydliggjort att han inte heller är helt tillfredsställd med sin prestation.

Spås lysande framtid i divisionen

Adesanya är född i Nigera men bor och tränar i Nya Zeeland tillsammans med bland andra talangen Dan Hooker. Många har dragit jämförelser mellan Adesanya och den tidigare lätt tungviktsmästaren Jon Jones på grund av deras längd, fysik och oberäkneliga stil. Han har ett matchfacit på 50-5 i kickboxning och ett på 6-1 i boxning. Med en knockoutvinst över den forne UFC-fightern Melvin Guilard i bagaget tog sig Adesanya till UFC och ställdes mot australiensaren Rob WilkinsonUFC 221 i Perth, Australien. Nigerianen dominerade Wilkinson fullständigt och fick till en knockoutseger 3:37 in i den första ronden.

Med tanke på Adesanyas egna tankar om prestationen lär han säkerligen rätta till ett par brister i sin sin stil inför nästa match – Som många fans längtar efter redan nu.

Vem vill du se Adesnya möta härnst?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara