UFC MMA Jack Hermansson
Jack "The Joker" Hermansson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Jack Hermansson avslöjar: 3 fighters han vill möta i återkomsten

✅ MMAnytt har talat med "The Joker" om vilka den svenske mellanviktaren vill ta sig an när han äntrar oktagonen än en gång

Under UFC 224 i Rio de Janeiro stod den svenske mellanviktaren Jack “The Joker” Hermansson (17-4) inför en av sina största utmaningar någonsin, när han tog sig an den forne titelutmanaren Thales Leites.

Trots att Hermansson skadade revbenet tidigt och hamnade i den brasilianske submissionspecialistens lås flera gånger vägrade “The Joker” att ge upp trots uppenbar smärta och underläge. I den tredje ronden fick Hermansson in topposition och lät slagen ösa ner tills han lyckats vända och vinna matchen.

RELATERAT:

Vill tävla redan i oktober

Efter en hittills lyckad rehabilitering inväntar Hermansson ytterligare en undersökning innan han kan godkännas för sparring, vilket varit det som saknats för att fullända träningen. Går allt som planerat kommer Hermansson att sikta på en ny match så tidigt som oktober.

“Jag tränar massa men har inte sparrats ännu så det är det som är ‘the missing piece’ före jag är i full gång igen,” berättade Hermansson för MMAnytt. “Jag kommer pusha för att få en ny fight i oktober. Så oktober/november/december borde jag få något”

Hermansson tydliggjorde sin önskan om att möta den brasilianske veteranen Ronaldo “Jacare” Souza härnäst, men amerikanen David Branch har numera fått den möjligheten.

Gällande potentiellt motstånd siktar svensken mot divisionens elit, och har tre tänkbara motståndare. Den första är den tionderankade TUF-veteranen Brad Tavares (17-6), som senast förlorade ett enhälligt domslut mot den obesegrade supertalangen Israel Adesanya – vilket “The Joker” erkänner är något som gör matchningen mindre intressant.

“Brad Tavares kunde kanske vart någon men hade vart fetare att möta någon som kommer från vinst”

En fighter som dock kommer från vinst är TUF-vinnaren Elias Theodorou (16-2), rankar på fjortondeplats i divisionen, som senast besegrade Trevor Smith under UFC: Liverpool.

“Vart inne på kanadensaren Elias Theodorou förr…han är en krigare och (har) bra kondis”

Slutligen föreslås sjätterankade Derek Brunson (18-6), som nyligen tvingats hoppa av på grund av en egen skada men som troligtvis kommer kunna vara i tävlingsskick mot slutet av 2018.

“Brunson…är ett bra alternativ”

Med vinster i tre utav sina fyra senaste matcher – alla på teknisk knockout – finns det goda anledningar att se Hermansson oavsett vem han ställs mot härnäst. Med tanke på både talangen och hjärtat han uppvisade mot en rutinerad, skicklig och erfaren fighter som Leites, så är en topp 15-rankad motståndare näst intill garanterad.

Vem vill DU se Hermansson möta?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...