Jack Hermansson med Cage Warriors-guldet.

Jack Hermansson briljerar i sin UFC-debut – Vinner solklart domslut

Det var ingen enkel uppgift svensken fick i sin UFC-debut, men det såg knappast svårt ut när “The Joker” väl var färdig. 

Den norskbaserade svenske mellanviktaren Jack “The Joker” Hermansson (14-2) debuterade precis i UFC i ett möte med den engelske knockoutartisten Scott Askham. Det var dock oerhört jämnt på fötterna inledningsvis, något som inte skulle hålla.

I den andra ronden drog Hermansson ifrån och med slag både på distans samt i clinch började svensken sakta men säkert ta över matchen. Askham blev skakad vid ett flertal tillfällen, något som fortsatte in i den tredje. Hermansson var särskilt effektiv med uppercuts i clinchen samt sin höger på distans, och det var uppenbart att intensiteten som han bar med sig på väg in till buren inte lämnades utanför den.

Efter tre ronder utnämndes Hermansson till vinnare via enhäligt domslut med domarsiffrorna (30-27, 30-27, 29-28). “Jokern” valde att utmana den elfterankade före detta titelutmanaren Thales Leites i sitt vinsttal, även om det kan ses sm ett stort kliv uppåt vad gäller motstånd har nu Hermansson visat att han hör hemma i världens ledande organisation.

En intervju med Hermansson kommer att publiceras inom kort på MManytt.se.

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • Erik Hellborg
  3 September 2016 at 09:08

  Grym insats av Jokern! Superkul!!! :-)

 • tojo77
  4 September 2016 at 12:11

  Fin vinst! Han får akta sig för submissions på backen mot elaka BJJ-gubbar framöver. Verkade inte ha full kontroll på var han hade sina lemmar där. Annars en fin stabil vinst – grymt kul!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...