Jake Matthews utmanar “Super” Sage Northcutt

✅ Blir utmanad på det artigaste möjliga sättet ✅ Båda fighters inne på tre raka segrar

Den unge talangen “Super” Sage Northcutt (11-2) må ha haft en ojämn inledning till sin UFC-karriär, men han har sedan förra året funnit sin rytm och radat upp tre raka segrar i både lättvikt och weltervikt. Ännu en fighter som också är inne på en tre matcher lång vinstsvit, och dessutom befinner sig i samma viktklass, är australiensaren Jake “The Celtic Kid” Matthews (14-3) – som valt att utmana den lovande talangen.

I ett inlägg på Twitter tog Matthews den artigaste möjliga vägen till att utfärda en utmaning.

I dagsläget har varken UFC samt Northcutt besvarat eller uppmärksammat utmaningen.

Två lovande talanger från olika sidor av jorden

Amerikanen Northcutt blev populär för många efter att ha uppmärksammats under Dana White Lookin’ for a Fight-serien, och fick en chans mot Frank Trevino under UFC 192 – en match där Northcutt briljerade och vann på teknisk knockout i den första ronden. Northcutt fortsatte med ett matchfacit på 3-2 fram till att han förra året fann mer konsekvent framgång med tre raka segrar över bland andra Thibault Gouti och senast Zak Ottow.

Australiensaren Matthews är något mer erfaren i UFC då han inledde sin karriär i världens ledande MMA-organisation år 2014 och har hunnit med tio matcher i organisationen med ett matchfacit på 7-3 i oktagonen. Efter förluster mot toppfighters som Andrew Holbrook och Kevin Lee valde Matthews att återvända till weltervikt där han vunnit tre raka matcher mot bland andra Bojan Velickovic och senast Shinsho Anzai.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...