Jason Knight rasar mot poängdomarna – Tycker han vann över “Mr Finland”

✅ Förlorade delat domslut mot Makwan Amirkhani i Liverpool ✅"Kolla på den jävla statistiken!"

UFC debuterade i Liverpool i helgen med UFC Fight Night 130, en gala där hemmafavoriten Darren Till kammade hem ett enhälligt domslut över Stephen “Wonderboy” Thompson efter en oerhört jämn match.

Ytterligare en jämn match ägde rum på huvudkortet, i fjäderviktsmötet mellan finnen Makwan “Mr. Finland” Amirkhani och Jason Knight gick tiden ut efter tre fullständiga och actionspäckade ronder. Med de udda domarsiffrorna 27-30, 29-28, 29-28 vann Amirkhani på delat domslut, där en poängdomare hade Knight som vinnare av alla tre ronder, medan de andra poängdomarna hade finnen som vinnare av två ronder.

Då domarsiffrorna i huvudmatchen varit de mest kontroversiella har resultat i Knight vs Amirkhani inte fått särskilt mycket uppmärksamhet efteråt, men amerikanen är missnöjd med resultatet, något han tydliggjort via Twitter.

Knight hänvisade till statistiken, som påvisar att Knight sänkte motståndaren två gånger samt fick in fler slag – dockspenderade han mycket av matchen på mattan i bottenposition.

RELATERAT: 

Tredje raka förlusten

Det finns argument att föra i Knights fördel, med hänvisning till annan statistik var det dock rätt domslut. Enligt hemsidan MMA Decisions, som samlar MMA mediers poängsättning för matcher, hade 18 sidor matchen dömd i Amirkhanis fördel, tre såg Knight som vinnare och en sida dömde matchen till oavgjord.

Nederlaget mot Amirkhani var Knights tredje raka i UFC; sedan han blivit knockad av Ricardo Lamas och sedan förlorat ett enhälligt domslut mot mexikanske Gabriel Benitez.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara