Jason “Mayhem” Miller ger Dana White svar på tal

Att den nuförtiden pensionerade fightern Jason “Mayhem” Miller skrev ganska ohämmat, om olika ämnen via sociala forum, var mot slutet av hans karriär nästan vardagsmat. Efter att ha varit borta ett tag visade Miller sina gamla takter nyligen när han angriper Dana White och i hans tycke UFC:s onyanserade syn på facklig sammanslutning för fighters och hur det påverkar deras möjligheter att anordna galor i New York.

Vid tidigare tillfällen var det ibland svårt att veta och urskilja vad Miller syftade till och vad han var ute efter när han gick till angrepp i olika frågor via sociala medier. Denna gång är hans ställningstagande mycket tydligare. Dana White och UFC har i dagsläget inte besvarat Miller.

Har den excentriske pensionären en poäng?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
32 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  26 June 2013 at 06:46

  Here we go again..

 • Jocke
  26 June 2013 at 07:22

  Hehe kul, Fortsätt gärna att rapportera när Dana attackerar tillbaka

 • Joel M Lindmark
  26 June 2013 at 07:33

  Håller på Miller!

 • Maaaary
  26 June 2013 at 07:41

  Självklart ska Fighters ha ett fackligt förbund som kan sätta löner och erbjuda försäkringar. Dana White vill såklart inte detta då UFC blir tvingade att betala ut högre löner till sina underbetalda fighters. En del i UFC tjänar fruktansvärt dåligt. 5000 dollar ligger en del på. Det är en arbetarlön i norge. Och för att vara en eliteidrottare som satsat allt och tagit sig till toppen måste ha nån slags inkomst säkerhet för att kunna utvecklas. Dom 5000 dollarna räcker inte ens till tränings kostnaden och de underbetalda i UFC tvingas ha ett vanligt jobb vid sidan av. Då kan dom inte uppnå sin potential eftersom dom inte kan träna på fulltid. Fighters på botten får tom betala sina egna resor och hotell inför fighten. Helt otroligt att UFC inte tvingar dom att betala biljetten också.
  Fackliga förbund för fighters är ett måste så alla fighters världen över har en chans att göra något av sin karriär utan att behöva gå i personlig konkurs

 • Wally Johnson
  26 June 2013 at 07:51

  Miller got a point…

  • thedragon
   26 June 2013 at 07:54

   japp

  • Poja Asgari
   26 June 2013 at 11:13

   En väldigt extremt gigantiskt stor point.
   NBA har unions, NHL har unions, varför ska inte mma-fighter få ha ett fack som värnar om deras bästa istället för en arbetsgivare som snarare värnar om vinst för företaget och inte de anställdas bästa. Visst, Dana douchebag White tar säkert bra hand om sina superstars, men de är få till antalet… vem tar hand om resten av rostern?

   • Wally Johnson
    26 June 2013 at 11:58

    Håller med dig till fullo. Problemet är att fackförbund rent allmänt i Nord Amerika, har oftast ingen reell makt eller inflytande. Och många amerikanska fackförbund har också haft maffia associationer. Så när Dana och många andra anti-fackförbunds människor drar det kortet, så blir det så svårt försvara det.

    Sen ligger det ju i typisk amerikansk arbetskultur. Superstjärnelön (vilket bottenfighters inte ens kräver) får man genom att jobba sig upp osv. Den bästa för jobbet, den som jobbar hårdast osv. Det är ju minst sagt förkastligt att vara professionell fighter i UFC och ändå behöva ha ett jobb vid sidan av för att överleva. Kul att ha det i tankarna varje gång man går in i ringen för att möta en motståndare där varje slag hen slänger mot dig är med intentionen att försätta din hjärna ur tillfällig funktion.

    Visst, det är ingen som tvingar dessa herrar och damer att ägna sig åt detta leverne, men vi som konsumenter måste ändå värna om deras säkerhet, på alla plan. Detta är trots inte ett sommarjobb på ICA.

    • nitohu
     26 June 2013 at 02:30

     Fan vad jag stör mig när folk använder sig av “hen” . Man vet aldrig om dom gör det för att jävlas eller om det bara är nån jävla PK idiot man har att göra med. Speciellt störigt är det i dagligt tal. Och dom nödvändigtsvis måste betona det lite extra. Samtidigt som dom ser så där djävla skitviktiga ut.

     I övrigt så håller jag dock med dig i det du skriver Wally

     • Wally Johnson
      26 June 2013 at 06:30

      Haha, jag använder det bara i ren lanhet. Och att jag känner faktiskt inte att min manlighet skulle vara hotad pga av ett könsneutralt ord :)

     • Eric
      1 July 2013 at 01:26

      Vad skulle han skrivit då? :) Hen är ju ett utmärkt ord då det gäller både herrar och damer. Förstår inte varför folk är så emot ett könsneutralt ord.

     • nitohu
      1 July 2013 at 02:14

      From the top of my head

      “som slängs”

      “den personen”

      “man slänger”

      “personen i fråga”

      Aversionen mot ordet ligger väl i mångt och mycket på hur det uppstått och varför. Samt att det är hos dom extrema vänster, PK och feminist kretsarna, ordet används ( missbrukas ) mest.

      Ordet är så konstlat och larvigt att jag inte tror att det kommer att överleva på sikt. Hoppas att vi om några år kommer att säga “att det känns så jäkla 2012 att säga hen”

     • Eric
      1 July 2013 at 04:01

      I beg to differ! Det du nämner är snarare motståndarnas syn på ordet. Folk som tror att vänstern försöker ta bort allt könsspecifikt och ska överdriva för att förlöjliga ett fullt logiskt ord. Tyvärr har du bitvis rätt, jag tror det är politiska sidor som bråkar om ett jävla ord, höger gillar inte, vänster vill använda det mer än nödvändigt.

      Massa språk har ett könsneutralt ord som “hen”. Sen om “hen” är bästa ordet att välja låter jag vara osagt, ser bara inte problematiken med att ha ett neutralt ord.

      Du ser ju själv hur mycket smidigare ett kort ord skulle vara än dina exempel eller “han/hon”.

      Ordet har inget med politik, feminism, jämställdhet, PK eller något sånt. Det är bara ett ord.

 • thedragon
  26 June 2013 at 07:55

  vet någon vad mayhem gör nu för tiden? hur drar han in sina pengar?

  • Lars Sundlöf
   26 June 2013 at 10:51

   Han säljer typ några t-shirts och hankar sig fram med föreläsningar… han snacka om det på senaste MMAhour, lät lite luddigt (som vanligt med Mayhem hehe)

 • AlexDenStore
  26 June 2013 at 08:38

  Har ni sett hur Mayhem går omkring? Hans knä är så fucked up så han får gå med nån jävla ställning ala Forrest Gump. Inte konstigt att han blir lack när UFC vägrar betala operationen.

 • johansson vann fighten! rena r
  26 June 2013 at 10:29

  Alla är inte menade att vara fighters. Man kan inte se sitt yrke (MMA-fighter) som ett vanligt jobb. Man kan tjäna pengar på mma om man kan sälja sig skälv bra men framförallt om man är duktig! Tycker man ska satsa på något annat om man tror att man är garanterad bra summor pengat om man är medelmåttig.

  • Olyx
   26 June 2013 at 02:28

   men applicera det i “verkliga livet”.
   om du är bra på ditt jobb absolut ingen fel på att du blir uppskattad och får det i form av pengar, men är du en medelmåttlig ska du inte kunna få tillräckligt för att kunna försörja dig själv? om din chef inte tycker om dig för att ni krockar ska han kunna sparka dig trotts att du gör ditt jobb? därför det behövs regler av nån sort för att din chef inte ska kunna utnyttja dig och ta dom pengarna du egentligen har rätt till, går väl sen att argumentera vad du har rätt till, dom längst ner på stegen som varken har ett gjort sig ett namn får ju inga sponsorer heller och dom ska fightas för 5000 dollar per fight och det max 3-4 fighter per år, inte svårt att räkna ut att balansen är helt åt helvete när vissa tjänar 300 000 dollar på en match samt en massa sponsorer och ppv!!
   Sen att jobba under förutsättningarna att chefen kan sparka dig på fläcken om du yttrar ett ord för mycket kan inte vara en trivsam miljö.

 • Guest
  26 June 2013 at 10:37

  Alla är inte menade att vara fighters. Man kan inte se sitt yrke (MMA-fighter) som ett vanligt jobb. Man kan tjäna pengar på mma om man kan sälja sig skälv bra men framförallt om man är duktig! Tycker man ska satsa på något annat om man tror att man är garanterad bra summor pengat om man är medelmåttig.

  • Maaaary
   26 June 2013 at 11:02

   Nej precis man kan inte se sitt liv som fighter som ett vanligt yrke. MEN har man kommit till UFC så är det dags att ta sin karriär på allvar och då behövs det lite säkerhet. Man måste få tillräckligt så ekonomin går ihop annars finns det ingen möjlighet att tävla på den nivån. Det är inte meningen att dom som är födda med guldsked i mun enbart ska ha chansen att kunna tävla på elite nivå. Dom som har en taskig ekonomi och kommit till UFC måste få tillräckligt så dom kan tävla på den nivån, har man kommit till UFC så har man bevisat att man är allt annat än medelmåttig. Ett fackligt förbund borde vara en självklarhet. Att få bekostad läkarvård på elite nivå borde också vara en självklarhet.

 • David S Thorstensson
  26 June 2013 at 01:41

  Jag är inte så insatt, så jag kan inte kommentera vad det gäller dem första kommenteraerna från miller. Med han har rätt när det gäller “when I blow my knee in 1080p, it gets called “pre-existing.””

 • TB fan
  26 June 2013 at 02:13

  Med ett fackförbund kommer många problem för en arbetsgivare. Med seriösa arbetstagare i ett fackförbund hade det inte varit några problem men dessvärre finns det väldigt många oseriösa arbetstagare som bara vill glida fram på en räkmacka. KRÄVA, KRÄVA, KRÄVA – ALDRIG ge. Dessa oseriösa arbetstagarna förstör för de som är seriösa. Det är väl självklart att företagen jagar vinst i första hand, välgörenhet i andra hand om man jämför dessa 2 alternativen.

 • Boogie Reynolds
  26 June 2013 at 04:03

  hur som helst så blir vi knullade i nåt hål

 • Patrik Andersson
  26 June 2013 at 04:20

  När ni tycker något är galet är det bara att tänka “pengar pengar” så brukar resterande nödvändiga tankar komma.

 • Peter Hedström
  27 June 2013 at 07:48

  Är egentligen för dåligt insatt i fackliga frågor för att kommentera detta.
  Jag skulle därför vilja ställa en fråga till er som kan mer än mig.
  Är Michael Schumacher fackligt skyddad?
  Kan man jämföra dessa två fall?
  Hur ställer ni er till detta?
  Hur är det med andra individuella idrottare?
  Det blev visst fler frågor men jag är ändå tacksam för svar.

 • Jason Miller inblandad i bråk med Uriah Hall | MMAnytt.se
  31 October 2013 at 10:44

  […] När Dana White fick nys om bråket tillfrågades UFC-bossen om Halls agerande skulle kunna leda till avsked från organisationen. Whites svarade att agerandet snarare förtjänade en bonus. White uttryckte missnöje och besvikelse över Miller redan i samband med den misslyckade återkomsten till UFC, och har inte blivit vänligare inställd efter Millers anklagelser på Twitter. […]

 • Svara