Jessica Andrade får sin efterlängtade titelmatch på hemmaplan i maj. Foto: Unique Capture/MMAnytt

Jessica Andrade slog flera rekord under UFC 228

✅Brasilianskan har hittat sin plats i stråviktsdivisionen ✅Har bland annat vunnit flest matchbonusar i divisionens historia

I den delade huvudmatchen på UFC 228 ställdes stråviktarna Jessica Andrade (19-6) och Karolina Kowalikiewicz (12-3) mot varandra i en toppmatch för divisionen. Efter knappt två minuter så hade dock Andrade redan hunnit avgöra via en av de mest brutala knockouterna i divisionens historia.

RELATERAT: 6-1 i stråvikt: nu vill Jessica Andrade möta Namajunas under UFC 230

Det påståendet kan diskuteras, men något det inte råder något tvivel om är at Andrade nu med tio segrar i UFC blivit den kvinnan som vunnit flest matcher i organisationen. Utöver det är hennes sex segrar i stråvikt näst flest i divisionen bakom Joanna Jedrzejczyk som har nio, och brasilianskans tre avslut sätter hennes på andraplats gällande flest avslut i divisionen – bakom den regerande mästarinnan Rose Namajunas.

Efter att ha tilldelats en prestationsbonus för sin grova knockoutseger kan Andrade också stoltsera som den fightern som vunnit flest matchbonusar i UFCs stråviktsdivision.

Andrade utmanade den ovannämnda mästarinnan Namajunas efter sin seger, och med tanke på brasilianskans rekordsättande prestationer i buren är det svårt att neka henne en chans på titeln.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...