Jim Miller. Foto: Sebastian Vendel-Martinez/ MMAnytt

Jim Miller söker match på UFC 228 – Får svar direkt från brasiliansk fighter

✅ Efter att ha nått ut till UFC gällande en ny match så fick den rekordsättande veteranen ett svar en potentiell motståndare istället

Den härdade veteranen Jim Miller (28-12) har rekordet för flest antal segrar i UFCs lättviktsdivision med 16 vinster, men har inte utökat rekordet på sistone då han förlorat hela fyra raka matcher sedan 2017. Miller är dock intresserad av att stiga in i buren igen, och siktar in sig på UFC 228 som äger rum i Dallas, Texas den åttonde september.

Miller tog till Twitter för att uttrycka intresset för match – och fick genast ett svar från brassen Gilbert Burns (13-3), som besvarade intresset.

Båda två kommer senast från förlust mot den glödheta nyzeeländaren Dan Hooker – bägge blev knockade i den första ronden.

Miller är en av lättviktsdivisionens mest etablerade och rutinerade veteraner. Med segrar över fighters som Charles Oliveira, Melvin Guillard, Joe Lauzon och Thiago Alves i bagaget. Efter segern över Alves år 2016 vände dock vinden för Miller, som gick från tre raka segrar till fyra raka förluster, med nederlag mot bland andra Francisco Trinaldo och Anthony Pettis.

Burns var länge en av de mest lovande brasilianska talangerna i UFC, men blev besegrad för första gången efter att ha gått tre ronder med Rashid Magomedov. Sedan dess har Burns haft blandade men mestadels lyckade resultat, trots knockoutförlusten mot Hooker har Burns vunnit två utav sina tre senaste – båda segrarna säkrade via knockout.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara