JK vidtar inte åtgärder i anmälan mot Kampsportsdelegrationen

Jutitiekanslern (JK) kommer inte vidta åtgärder kampsportdelegrationen och UFC: Sweden. Det var i tisdags som en person ifrågasatte om det var lagligt att ha galor som UFC: Sweden och om tillståndshanteringen gick rätt till. Detta anmälde då personen till JK, men JK bestämde sig för att inte gå vidare med anmälningen.

Ett av mejlet från privatpersonen till JK:
“Den 14 april i år håller UFC en gala i Globen i Stockholm, deras första i Sverige. Jag ber härmed om att fåkopior av arrangörernas ansökan, Kampsportdelegationens beslut och eventuella andra handlingar i ärendet, gärna via mail (som bilagor). Om det kostar något vill jag först få en prisuppgift, men jag antar att bilagor till mail är gratis (eftersom det inte går åt en massa papper eller kostar i porto).

Jag ber också om att fa en fbrterckning över Kampsportsdelegationens medlemmar, gärna en där det framgår vad de har för kvalifikationer i form av utbildning och erfaremhet.”

JK svarade personen såhär:
Du har i en anmälan till Justitiekanslern den 12 mars 2012 framfört klago- mål mot Kampsportsdelegationen med anledning av dess hantering av till- ståndsprövningen för kampsport och den förestående UFC-galan i Stock- holm.

Med hänsyn till de begränsningar som gäller för Justitiekanslerns tillsyns- verksamhet kommer Justitiekanslern inte att vidta någon åtgärd med anledning av vad Du har anfört (se vidare bifogat informationsblad).

 

Tack till Andreas Olsson för tipset!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Svenska NyheterUFC
7 Kommentarer

Svara