Joanne Calderwood kommenterar helgens förlust

Tråkiga omständigheter i privatlivet verkar ha påverkat skotska Joanne Calderwoods prestation i helgen, något hon meddelade sina fans om nyligen.

Joanne Calderwood (9-1) mötte i helgen den debuterande ukrainskan Maryna Moroz (6-0) på UFC Fight Night 64 i en match där skotskan var storfavorit. Enligt vissa källor så gav Moroz så mycket som tio gånger pengarna, och de som satsade på debutanten lär ha blivit nöjda då hon lyckades låsa ut Calderwood med en armbar i den första ronden.

Det var stor skräll och en en ännu större överraskning då en potentiell titelchans enligt många hade kunnat tilldelats Calderwood vid vinst.

I ett långt och personligt meddelade hon lämnade via Twitter förklarar nu Calderwood att en del omständigheter i sitt privatliv påverkade sin prestation, men att hon inte ville dra sig ur matchen.

jojo twitter

Detta var Calderwoods första professionella nederlag då hon var obesegrad inför matchen i Polen. I sin UFC-debut besegrade hon sydkoreanskan Seohee Ham i en underhållande prestation som gick tiden ut. Moroz har sedan segern över Calderwood begärt en titelchans, det är dock tveksamt om denna segern leder till en chans på guldet.

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
7 Kommentarer
 • Kiltcalle
  14 April 2015 at 10:26

  Så jävla tråkigt att hon förlorade. Hoppas alla hennes personliga problem löser sig till det bättre.

 • dayum
  14 April 2015 at 10:39

  Säger man A så ska man säga B!
  Annars ser jag det som en väldigt enkel yadda yadda personal stuff bortförklaring..

  • Calle
   14 April 2015 at 01:36

   …sen får man C va D E…

   • dayum
    14 April 2015 at 03:21

    Kanske är det något F L?
    Oj det blev fel..

  • Kiltcalle
   14 April 2015 at 03:14

   Jag såg inte hennes man James Doolan med på ett enda videoklipp inför UFC i Polen. Bara Andreas Michael på invägningen. Hon sa i en intervju att hon bor hemma hos Tomas i Manos managment och hon tränar på Allstars. Så om man får spekulera så kanske det är en skilsmässa på gång mellan henne och hennes man tillika huvudtränare. En sådan sak skulle såklart påverka väldigt mycket. Jag kan ha helt fel såklart, det är bara en vag gissning.

  • Maxive
   14 April 2015 at 10:59

   Man såg ju dock tydligt att hon inte hade huvudet med sig när hon gick in i buren och Buffer anouncade henne. Hon såg rädd,osäker och tom ut .

 • Kenny Starfighter
  14 April 2015 at 10:20

  Always Team Bad Mofo Jo Jo!

 • Svara