Joe Doerksen hänger upp handskarna: “Kan fortfarande knyta mina skor och minnas mitt namn”

Med smått otroliga 67 professionella MMA-matcher har den 37-årige före detta UFC-fightern fått nog av att bli slagen i huvudet som yrke.

Sen är det ju lite mer än så till att vara en MMA-fighter. Hursomhelst bestämde sig alltså Joe Doerksen (51-16) nyligen för att hänga upp handskarna efter mer än 16 år och 67 professionella matcher. Med all ny forskning som ständigt kommer ut om hjärnskador och hur upprepade slag mot huvudet kan leda till permanenta problem är Doerksen glad över att han fortfarande är vid god mental hälsa och ser det som att han därmed slutar på topp.

“No more punches in the face, at least not for money. I can still tie my shoes and remember my name, and I think I’m going to quit while I’m ahead,” berättade han för MMAJunkie.com.

Karriären började alltså så långt tillbaka som i februari 1999 och tog honom bland annat till WEC och UFC som han tävlade för vid åtta tillfällen varav alla förutom ett faktiskt slutade i förluster. Kanadensaren uppgav att han kommer fortsätta träna samt jobba heltid som fångvårdare.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCWEC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara