Joe Lauzon fixar knäet, borta 12-14 månader

joelauzon
Kittlar dödsskönt i kistan!

Det är februari och Joe Lauzons MMA-år är i princip över. Han ska operera sitt knä under nästa vecka och efter det är han åtsidosatt för dryga 12 till 14 månader i väntan på att det hela ska bli användbart igen.

Lauzon var en av favoriterna i The Ultimate Fighter 5 innan Manny Gamburyan satte honom på plats under semifinalerna. Detta verkar inte ha stört Lauzon så jättemycket med tanke på att han är kvar i UFC och till och med höll i huvudeventet under senaste Ultimate Fight Night 17, medans Gamburyan istället lämnar UFC för att göra något i WEC.

Lauzon skriver en fin liten novell på sin blogg om vad som kommer hända:

“Operationen kommer att ske nästa vecka och kommer inte att vara speciellt enkel. Till skillnad från de tidigare två gångerna kommer min menisk bli reparerat. Istället för att ta ut en liten del, kommer de sy ihop det och sätta det på rätt plats igen. För att göra allt värre så måste de även operera mitt främre korsband också. De tror mitt skadade främre korsband gjort så mitt knä har gått lite åt sidan och det förstör min menisk.

Men för att göra en lång historia kort, jag kommer inte använda mina fötter i en till en och en halv månad. Träna extremt lite om ungefär 4 till 5 månader. Träna relativt hårt om ungefär 9 månader och jag kan gå min första match om omkring 12-14 månader. Det kommer bli en lång rehabiliteringsperiod, men det är hur saker fungerar.

Det ser ut som jag kommer ha väldigt mycket tid till att spela Xbox.”

Jag hade inte en susning om hur man översätter de medicinska termerna så jag lät de vara som det stod. Antagligen heter det nåt helt annat på Svenska och vet ni vad det är så skriv gärna i kommentarerna.

Det var nog tur att han gjorde en så dominerande vinst innan han väljer att gå iväg och reparera knäet. Det borde indikera att UFC är villiga att ha tillbaka honom när han väl har möjlighet att gå tillbaka, runt februari till maj 2010.

Uppdatering: Tack Slack MoFo för svenska översättningarna på de medicinska termerna och Xboxen.

Kategorier
UFC
8 Kommentarer

Svara