Joe Rogan har en teori om alla benbrott i UFC: “Riktigt galet”

✔ "massvis med benbrott om och om igen"

UFC-kommentatorn och podcaststjärnan Joe Rogan talade nyligen ut och delade med sig av sin åsikt om alla återkommande benbrott i UFC.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

På mindre än fyra månader har två fighters brutit benet och ytterligare en har brutit sin arm. Senast var det Conor McGregor som bröt sitt skenben i trilogimatchen med Dustin Poirier – en skada som Chris Weidman också drog på sig i slutet av april. I maj fick mellanviktaren Ronaldo “Jacare” Souza sin arm bruten i en match mot Andre Muniz.

Det är onekligen chockerande statistik då hälften av alla allvarliga benbrott skett på mindre än ett halvår.

Rogan tror att fighters helt enkelt tränar för att kunna bryta motståndarnas  ben.

– Detta är riktigt galet. Det har varit så många matcher i UFC med alla dessa benbrott på rad, sa Rogan på sin podcast. “Jacare” Souza fick sin arm bruten, Chris Weidman fick sitt ben brutet. Det har varit massvis med benbrott om och om igen. Folk börjar bli bra på att bryta ben, det är verkligen vad det är.

 HETAST JUST NU


Chris Weidman involverad i hälften av UFC:s benbrott

Medan mycket fokus legat på McGregors benbrott på sistone så är den forne mellanviktsmästaren Weidman någon som varit med om ett olyckligt antal benbrott i UFC.

Anderson Silva bröt sitt ben på UFC 168 när Weidman blockade en benspark. I Weidmans senaste match mot Uriah Hall på UFC 261 hände det igen – men då var det ombytta roller. endast några sekunder in i den första ronden slängde Weidman iväg en benspark som Hall blockade. Weidmans bröt sitt ben omedelbart och kollapsade på kanvasen.

– Chris Weidman var en sjuk olyckshändelse, fortsatte Rogan. Det har bara varit fyra benbrott i UFC:s historia och Chris Weidman har varit involverad i två av dem. Oddsen på det är sjukt. Anderson Silva slängde en spark som han blockade och Anderson bröt sitt ben. Han [Weidman] slängde sparken och Uriah Hall blockade den och bröt sitt ben. Galet. Oddsen att detta händer i dessa antal är galet.

Det kan dock finnas en enklare förklaring till varför ett större antal benbrott skett i UFC på sistone. Antalet UFC-matcher och galor har stadigt ökat de senaste åren vilket rent procentuellt ökar chanser för benbrott. Många fighters har dessutom börjat utveckla defensiv teknik vilket kan leda till ett potentiellt benbrott.

Sedan UFC 1 gick av stapeln år 1993 skedde endast ett benbrott under de första 257 UFC-galorna de 20 första åren. Sedan december 2013 har UFC redan hållit i 213 galor – det vill säga att UFC anordnat fler galor galor de senaste åtta åren än under de första 20 åren sammanlagt.

Har Joe Rogan rätt – har fighters börjat lära sig att orsaka benbrott?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganSenaste NyttUFC

Svara