Joe Rogan: “Majoriteten av alla UFC-fighters röker cannabis”

Att UFC-kommentatorn och komikern Joe Rogan röker – och förespråkar – cannabis är ingen hemlighet. Enligt honom är det dock betydligt mer vanligt förekommande bland fighters än vad man tror. Så gott som majoriteten av alla UFC-fighters är cannabisrökare, menar han.

Det finns flera MMA-fighters och idrottare som har använt eller öppet röker cannabis. Diaz-bröderna är nog vad som kommer upp snabbast i huvudet. Men även den flerfaldiga OS-guldmedaljören i simning, Michael Phelps, eller den pensionerade UFC-fightern Kyle Kingsbury (11-6, 1 NC) som numera är öppen cannabissupporter, vilket MMAnytt tidigare rapporterade om.

Fler som brukar cannabis än som inte gör det

UFC:s expertkommentator Joe Rogan, som själv är öppen med sitt eget cannabisbruk, menar till och med att det är fler UFC-fighters som röker cannabis än som inte gör det.

 

Det här hade han att säga via det 683:e avsnittet av hans kända podcast Joe Rogan Experience.

“Here is a weird thing about martial arts: a tremendous amount of UFC fighters smoke pot. I mean a massive amount, where it is a huge issue for them involving drug tests. They have to stop smoking weed for the last four weeks or so to pass drug tests.

“More UFC fighters smoke pot than don’t smoke pot.”

cannabis-smoking-joint

Olagligt

Cannabis är narkotikaklassat och olagligt i Sverige och andra delar av världen, samt otillåtet enligt rådande dopingstandard. Det anses dock ha flera medicinska fördelar, och används av många i avslappningssyfte. I flera delar av världen har lagstiftningar kring cannabis luckrats upp, och det pågår än ständig global debatt kring ämnet.

Vad tror ni? Stämmer Joe Rogans påstående? Och är det rätt eller fel att använda sig av cannabis som idrottare?

Foto: Micha Forssberg

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Nate DiazNick DiazNyheterSenaste NyttUFCVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...