Conor McGregor, en av UFC:s största stjärnor någonsin. Foto: Mazdak Cavian

John Kavanagh: “Det är lättviktsbältet i april som gäller nu”

Conor McGregors coach John Kavanagh har återvänt till vardagen på Straight Blast Gym i Dublin efter den lilla utflykten till Las Vegas som innebar att McGregor tog hem UFC.s fjäderviktsbälte till den gröna ön. Kavanagh berättar i en krönika att det är lättviktsbältet som gäller i april.

Det är i en krönika hos sportsajten the42.ie som den ikoniske MMA-coachen John Kavanagh, som bland många andra även coachar UFC:s nykrönte mästare i fjädervikt Conor McGregor, berättar om dels de intryck och minnen han bär med sig från förra helgens visit i Las Vegas, då McGregor knockade Jose Aldo 13 sekunder in i den första ronden av huvudmatchen under UFC 194 i MGM Grand Garden Arena och därmed avslutade Aldos tio år på fjäderviktstronen, samt dels lättar något på förlåten genom att låta oss få ta del av Team McGregors planer inför det kommande året.

John Kavanagh ägnar en stor del av sin krönika åt händelserna före, under och efter matchen Aldo vs McGregor och uppmanar sina läsare att inte häckla Aldo för förlusten utan istället att uppmuntra honom. Han drar paralleller till matchen mellan Ronda Rousey och Holly Holm, då Rousey blev förlöjligad efter nederlaget mot Holm. Uppmuntra förloraren, lyder Kavanaghs kloka ord.

Men det mest intressanta i krönikan är att Kavanagh skriver att McGregors nästa match kommer att vara en titelmatch i lättvikt, troligen redan i april. Han kommer då att möta antingen Rafael dos Anjos eller Donald Cerrone, beroende på vem som vinner i natt.

Vad anser du om Conor McGregors framtid i lättviktsklassen?

John Kavanagh 2

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDonald CerroneJose AldoRafael Dos AnjosSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara