Jon Jones ber om ursäkt till fans och fajters

Många anser att skulden för att UFC 151 lades ner ligger på regerande mästare Jon Jones som valde att avböja en match mot ersättare Chael Sonnen när den ursprunglige motståndaren Dan Henderson hade skadat sitt knä.

Idag valde Jones be om ursäkt till fans och fajters med följande ord.

“Carrying the cross for my company’s decision,” skriver Jones via twitter. “If someone has to take the blame, I will accept full responsibility for the way UFC 151 was canceled. I want to sincerely apologize to all the other athletes/fans whose time and money was wasted. I feel terrible about the way that was handled.”

Vissa tycker ju inte ens att det är Jones fel att galan ställdes in. Så vad ska man tycka om ovanstående uttalande?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
44 Kommentarer
 • tompop
  25 August 2012 at 10:17

  Too little too late

 • Adam Gunnarsson
  25 August 2012 at 10:19

  Go apologise and get some fans!

  • harrythedevil
   25 August 2012 at 11:29

   Haha, jag misstänkte också att det var nåt sånt som låg bakom uttalandet. :p

  • rafelr4
   26 August 2012 at 03:03

   Grabben är 25år och alla lägger en sån stor press på han, man får ta det lite lugnt. Nu bad han om ursäkt och iaf och det ska även folk klaga på. UFC borde ha agerat bättre istället för att skylla allt på en fighter

   • KJA
    26 August 2012 at 10:26

    Det är väl skit samma om du är 20, 25, 30?

  • Björne
   26 August 2012 at 03:57

   Hahaha tycker Jon Jones verkar bli som en version av Håkan Juholt, varenda gång han öppnar käften så blir allting bara värre! xD

 • Mike
  25 August 2012 at 10:26

  Det känns som han kommer få jobba så mycket mer nu för att återställa fansen och UFC:s förtroende för honom igen. Några “tweets” känns inte speciellt “ärligt” sätt att be om ursäkt på.

 • Ibrahim Balboa
  25 August 2012 at 10:29

  Ge oss filmbevis på att han ber på sina knän om ursäkt. Det skulle vara lite natthumor för mig :P

 • xonic
  25 August 2012 at 10:35

  Greg sa väll åt honom igen – “Get some fans!”

 • yonsson
  25 August 2012 at 10:40

  Kan han inte bara hålla tyst? Nu är jag trött på all denna negativitet och alla dessa miljarder nyheter kring detta. JBJ fattade ett dumt beslut. Allt som kommer ur JBJs mun nu, förvärrar bara det hela. UFC är förbannade, fighters är förbannade, fans är förbannade. Deal with it.

 • nitohu
  25 August 2012 at 10:45

  För er som inte kan Engelska.Så har jag gjort en översättning.Där även Jones egna tankar finns med.

  Jag ( den store Jon “Bones” Jones ) får bära korset för UFC`s beslut.Om nu nån måste ta på sig skulden för att UFC 151 blev inställt.Så får jag väl ta på mig det då…( fast egentligen är det ju den där flintskallens fel.Va f*n han nu heter HICK*** )

  Jag vill också be om ursäkt ( för att jag nu måste )(S.k Damage control ) Till alla fighters och fans som drabbats ekonomiskt. (Men jag är samtidigt glad för att detta i alla fall vad jag tror.Gynnar mig själv ekonomiskt )( Så tillsammans så går vi alltså ändå plus.Och det är väl ändå det som räknas )

  Jag måste också säga att jag känner mig illa till mods.( Över hur UFC hanterat detta )

 • Joel M Lindmark
  25 August 2012 at 10:51

  Varför ska han be om ursäkt? Han har redan gjort sitt val, ingen tar detta på allvar. KNIP!

 • bony
  25 August 2012 at 10:54

  Fy fan. Spyr på UFC. Så jävla krystat, man kan nog ge han all skit för att de dumpar UFC 151. Ett av många problem som kommer med posten när det finns en så dominant aktör på marknaden.

 • Meathead
  25 August 2012 at 11:14

  Dave Chappelle – NEVER SHULDA GAVE YOU N*GGAS MONEY!

 • ChuteBoxe
  25 August 2012 at 11:15

  Hmmm, men nu är det försent, din jävla sopa.

 • pär lidbom
  25 August 2012 at 11:17

  Känns jävligt bajsnödigt av Jones.

 • tojo77
  26 August 2012 at 12:05

  Tony Soprano has got ’em all by the balls! Noone fucks with the UFC!

 • yonsson
  26 August 2012 at 12:27

  Det som stör mig mest är detta:
  ”Carrying the cross for my company’s decision,”

  Jämföra sig själv med Jesus, som pinades för andras synder? -Det låter knappast som en ursäkt, utan snarare som ett hån.

 • Per Philip Hellqvist
  26 August 2012 at 12:33

  Alltså, för det första så borde UFC kunna ha ett event som kan hålla även om main eventet inte blir av för, låt oss inse fakta, folk kan bli skadade. Och för det andra så helt ärligt, om du hade bältet och var champ, hade du tackat ja till en match på 9 dagars notis?

  Tänk på att som champ blir man alltid utstuderad av alla och folk försöker hela tiden hitta svagheter hos en, medan man som champ framför allt fokuserar på personen som kommer härnäst.

  Jag säger inte att Jones gjorde rätt som tackade nej, men jag tycker att folk tar det alldeles för lätt som om det vore en självklarhet att han skulle tackat ja, vilket det verkligen inte är för det är så mycket som står på spel för honom. Hade han tackat ja så hade det varit schyst och alla hade blivit glada, nu tackade han nej men försök då åtminstone se det ur hans perspektiv (även om Jones är en dryg jävel).

  Jag tycker att UFC bär nästan hela ansvaret för att galan lades ner, inte Jones. UFC får se till att ha bättre Main Cards på sina event istället.

 • Daye Walker
  26 August 2012 at 01:06

  Varför ber du om ursäkt Jones ? UFC ville att du skulle fightas och rädda dem ur en situation de själva skapat. Like itor not , det är varje fighters rätt att avstå en fight de är mer egen företagare som får betalt när det utfört ett arbete än löntagare de måste se över sitt eget hus och inte lämna något åt slumpen all champs beter sig likadant , de vet vad det kostar att ta sig dit de är och värderar det. Så alla pajasar som ställer sig upp för att berätta om när de minsann tog en fight på kort varsel kan hålla käft är de inte champs så är det inte samma sak,..De får en chans att klättra i Danas gunst samidigt som en eventuell förlust kan ursäktas och att Dana tycker om en är ju guld värt. Hur många här inne tror ärligt att Chael hade haft susningen av en chans mot Bones , inte ens hans fanklubb kan ju argumentera för det? JBJ fightas för Jackson OCH är Champ (team gameplan) .. inte en chans att de låtit honom fightas . Till saken hör ju också att Jones innan Henderssons skada kom ut tydligt uttalat sig om att han inte tänker låta Chael snacka sig till en fight. Tänk vad kul det skulle vara om Chael kunde få en fight för att han förtjänade det för en gångs skull. Det fnns fighters som kämpar och går den hårda vägen som han ständigt passerar i kön för att alla är så fascinerade av hans skitsnack. Detta forumet har ju en armé med Chael-nuthuggers som inte fattar att det förringar sporten .. detta är inte WWF … eller?

 • Devilcraft
  26 August 2012 at 01:23

  De två viktigaste meningarna i uttalandet visar inga tecken på att han tar något personligt ansvar. Vad han säger är: Ja ja, jag får väl ta skulden för deras beslut om det ska vara sådant jävla gnäll.

  ”Carrying the cross for my company’s decision,” … ”I feel terrible about the way that was handled.”

 • perre
  26 August 2012 at 02:21

  Fattar ingeting. Danas uttalande “han inte tänkte på alla de andra på matchkortet som nu inte får lön, något som många av dom desperat behövde för att kunna försörja sina familjer.” Från ett företag som gör 500 miljoner dollar i vinst varje år! Kan inte betala sina fighters bättre än att dom knappat kan försörja sina familjer….. Va fan!

  • Baz3
   26 August 2012 at 09:31

   Link till varifrån du fick 500 miljoner, tack.

 • Love Jarekrans
  26 August 2012 at 02:58

  Jones tackade nej till en match. UFC la ner en gala, självklart ligger felet hos dom.

 • Bodi
  26 August 2012 at 03:14

  Ok, jag har hållit käft här rätt länge.

  Av anledning att det blev för mkt som alla andra forum blir när ngt växer för snabbt. mest bashing av den ena och den andra fightern
  . Men den sk JBJ lämnar ingen oberörd

  Jag kan börja med att säga att jag inte gillar JOnes. Har aldrig varit en sk “hater”, skrev faktiskt ngt inlägg om hur jones var framtiden och prisade honom för hans ödmjukhet i samband med hans fight mot Bonnar. Ju längre tiden har gått har jag ändrat uppfattning om Jones då han generellt verkat arrogant och oskön i intervjuer utöver de han gett i direkt anslutning till fighter.

  Så här kommer mina 2 cent om det inträffade.
  1: Det är väldigt fel att ge Jones skulden för att ett helt event ställs in.
  2: Dana och co agerar som ett gäng hormonstinna 18åringar.
  3: Jones borde inte tacka nej till match mot Chael. De är verkligen inte jättestor skillnad i stil jämfört med hans orginal motstånd.
  4. Motivet han nämner ang att förtjäna en chans på titeln (vilket även Ben Henderson tweetar om) är bland det dummaste jag hört. Om en mästare ska avgöra vem som förtjänar titelchans, hur många titelmatcher skulle vi få?
  5: Jones snack om att han anser sporten vara ngt vackert och att han vill vinna vackert är ännu ett hån mot sina medfighters. Bland de vidrigaste/mest självgoda jag någonsin hört. Som om de för honom inte räcker med att vinna utan att han pga sitt “legacy” bör vinna med stil. Vad säger det om Jones som person?

  Slutsats!
  Dana och co borde ta sig i kragen och styra mer jämna event. “JBJ” behöver en realitycheck.

  Jag är packad och reserverar mig för stavfel.
  Peace

  • Milad Samadi
   26 August 2012 at 05:24

   1. Nej
   2, Nej
   3. Ja
   4. 0
   5. Fake

   Din slutsats: Vänta ska bara bry mig.

   Peace! :D

   • Joel
    26 August 2012 at 03:02

    Du brydde dig uppenbarligen tillräckligt mycket för att slänga in världens drygaste inlägg.

    Bra skrivet Bodi!

 • Martin Von Friesendorff
  26 August 2012 at 07:28

  Det där var ju ingen ursäkt…

 • nitohu
  26 August 2012 at 08:43
 • nitohu
  26 August 2012 at 08:48
 • Mika Koski
  26 August 2012 at 09:00
 • Milad Samadi
  26 August 2012 at 10:10
  • Milad Samadi
   26 August 2012 at 10:10

   “It looks like Chael Sonnen is not taking rejection well. After calling out Jon Jones on Sportscenter, he’s turned to his Oregon pizza shop and created this flier… What do you guys think about Jones’ decision not to fight Sonnen?”

 • Kasper Lindholm
  26 August 2012 at 10:45

  Jag tittar på det jag tycker är intressant, denna gala var det bara Jones vs Hendo som var intressant, visst hade jag sett de andra matcherna med om dom var “i vägen” så att säga. Jag har full förståelse varför UFC kände sig tvingade att lägga ner hela kortet.

  Jag håller Jones 100% ansvarig för att kortet nu är nedlagt, allting hängde på honom och det vet han, det är dags för honom att komma ner från sin höga häst. Gillade honom när han var på väg upp, men efter alla skriverier.. Nej tack

  Ironiskt nog vill han bli ihågkommen som den största fightern någonsin, i mina ögon handlar det inte bara om att vinna utan det är minst lika viktigt hur man uppför sig utanför oktagonen.

  Egoistisk självupptagen rattfyllerist, Pffft.

  • Simon Svanberg
   26 August 2012 at 03:02

   Denna långa kommentar kunde ha kortats ner för att bespara läsarens tid så jag ska korta ner den en aning men behålla det viktiga budskapet. Derp derp derp

 • Dreven
  26 August 2012 at 11:37

  Vart lack till en början men nu börjar jag hålla med om att det är mer UFC’s fel än Jones. Han borde fortfarande tagit matchen utan tvekan men tycker UFC borde dragit ihop ett starkare kort i överlag så de hade kunnat rädda det och sluppit ställa in hela skiten.

  Sen tror jag inte Jones var medveten om att galan skulle läggas ner om han nekade matchen, det är nog ba skit som Dana påstår för att han var arg. Dana är bra på att snacka skit han med.

 • Dejan Vlastelica
  26 August 2012 at 12:14

  Har alltid gillat Jones och anser honom vara så sjukt överlägsen alla andra fighters för tillfället, men det beslutet han tog är så jävla fegt. Jag menar allvarligt talat? Dubbelmoral så det skriker om det! “I have never and will never turn down a fight” BITCH PLEASE! In i oktagonen och slåss med dig istället för att lipa vid sidan av.

  Att titelfighten sedan går till Belfort.. What’s up with that? Han kommer ju åka på det i första ronden, utan tvekan.

 • Martin igyyiuffgigyui
  26 August 2012 at 12:32

  Det där var väl ändå ingen ursäkt. Varenda gång han öppnar truten ogillar man honom lite mer.

 • Simon Svanberg
  26 August 2012 at 01:35

  ” You pay the guys on the undercard, I’ll pay Vitor. See you on the 22nd.” – Chael Sonnen

 • p1tbull
  27 August 2012 at 01:50

  Jo vi alla väntade på en ursäkt via twitter från Jones.. Och alla är nöjda och glada nu. Säg det till alla de fighters/tränare som kommer inte få någon lön för att du och din camp var så egoistiska och nekade en lätt match mot en “nobody” som Chael, vilket de själva påstod att han var.. Och att det handlade om att det skulle vara dåligt betalt att möta någon som Chael… Jag tvivlar verkligen att han kommer få mer betalt nu när han ska möta Vitor istället.

 • Gabriel B. N. Norburg
  27 August 2012 at 10:27

  ”Carrying the cross for my company’s decision,” wtf snacka om baktalad ursäkt… hans höga tankar om sig själv lyser ju igenom hela utalandet

 • Jon Jones släpper korset och skyller på Dan Henderson | MMAnytt.se
  2 September 2012 at 03:02

  […] mycket hat sedan UFC 151 blev inställt. I slutändan så tog han på sig ansvaret då han tidigare twittrade att han bär korset för sin arbetsgivares beslut. Detta var drygt en vecka sedan, och nu när han fått lite tid att […]

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN 41

  Marlon Vera vs Dominick Cruz


  1.45 - 2.80


  14 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN 4112
  Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
  Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
  Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
  Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
  Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
  Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...