Jon Jones erkänner smitningsolycka och kommer lindrigt undan

Jon Jones fick idag sitt straff av domstolen för sin smitningsolycka som skedde i April tidigare i år. Jon Jones erkände brott och kom lindrigt undan.

Jon Jones var UFCs mest dominanta lätttungviktsmästare fram till April tidigare i år. Efter en smitningsolycka blev han fråntagen bältet och avstängd från UFC. Rättegången skedde idag och MMAFighting var på plats för att rapportera.

Jones erkände brott och blev dömd till 18 månaders skyddstillsyn. Han ska även medverka på 72 välgörenhetsmöten med ungdomar. Den gravida kvinnan som Jones krockat med har återhämtat sig helt och inte fått några bestående skador.

Detta är tredje gången Jones har problem med lagen. 2012 blev han tagen för att kört påverkad och fick betala böter. Januari tidigare i år blev han ertappad med att ha brukat kokain och UFC bötfällde honom på 25 000 dollar och en dags rehab.

Vad säger läsarna? Blev Jones dömd till ett rimligt straff?

Foto: Patrick Jenkinson

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
36 Kommentarer
 • TheVobb
  29 September 2015 at 06:51

  Tror ni han kommer fightas innan året är slut eller väntar dom och sätter han på UFC 200-kortet?

  • Borgen
   29 September 2015 at 06:54

   Tror absolut inte att han kommer fajtas detta år.. Om ens nästa år…
   Även om han slipper fängelse så är han nog långt ifrån en fajt i UFC igen, i tid då, han kommer säkert tillbaka så småningom.
   Men vem vet.. Så länge man har pengar och erkänner brott, så spelar det tydligen ingen roll vad man gjort.. Så jävla sjukt.

   • SverigeSkyddarPedos
    29 September 2015 at 08:11

    USA’s lagar är bättre än våra. Mer rättvist där. Sverige ska vi inte ens snacka om… mitt namn säger allt om vårt Sverige.

    • Eric
     29 September 2015 at 11:16

     Haha ditt namn säger allt om vad du tycker om Sveriges rättssystem, inget annat. Om du tycker USA har ett bättre rättssystem har du helt enkelt dålig förståelse eller kunskap om hur ett fungerar och vad syftet bör vara.

     USA är snarare känt som exempel på hur illa det kan gå. Privatiserade fängelser, korrupta domare, köpta lagar etc vilket lett till mest fångar i världen.

     • SverigeSkyddarPedos
      30 September 2015 at 12:05

      Så länge Pedofiler hängs ut och folk i områden får reda på när en pedo flyttar in till grannskapet, då kan jag gå med på korrupta domare, privatiserade fängelser med vinst i syfte, köpa sig fri om man har pengar osv osv.

      Nä men det är faktiskt helt okej i Sverige.. Hade kunnat bli betydligt bättre dock.
      En del lagar i Sverige är bara för mycket.
      Jag tänker då på hur vi i Sverige definierar våldtäkt (mest våldtäkter i världen p.g.a vår definition av vad våldtäkt är), hur vi dömer missbrukare som kriminella och bötfäller de, skyddar pedofiler, cannabis förbud som är grundat på ovetenskaplig fakta sponsrad av Svenska staten.

      Bara det att vi i Sverige är mer humana och snälla mot pedofiler jämfört med missbrukare.
      Pedofiler ska ha vård och rehabilitering, missbrukare ska bli dömda och få böter. Vård får de först när de varit rena från missbruk på egenhand. Inte får man någon hjälp med det.

      Vi har väl inte ett bra rättssystem i Sverige men jag kan väl hålla med att det är bättre än USA överlag.

     • Eric
      30 September 2015 at 09:46

      Det är alltså viktigare att hänga ut dömda brottslingar än att ha välfungerande rättssystem i övrigt. Du har den klassiska medeltida inställningen att straff och hämnd för vad någon gjort är viktigare än att faktiskt minska brottsligheten och bygga ett samhälle med så lite problem som möjligt. Om uthängningar och hårda straff hade fungerat borde inte länder som USA ha färre brottslingar och pedofiler än oss då?

      Vi skyddar inte pedofiler, vi skyddar alla människor och brottslingar. Att hänga ut har inte visat sig vara en bra lösning, hur gärna man än vill veta om man har en pedofil i närheten eller hur mycket man än hatar dem. Vi måste se saker i ett större perspektiv.

      Visst finns det brister. Jag åkte själv på två års villkorligt, 45 000:- i böter och tappat körkort för jag rökte gräs i mitt egna hem. Det är idioti och jag gjordes exempel av. Mina vänner som är poliser eller inom kriminalvården har sällan hört om så hårt straff för sånt. Stora problemet där är att vi straffar ostraffade hårdare första gången, istället för tvärtom. Hade en person som begått mycket brott gjort vad jag gjorde hade de tittat åt andra hållet.

      Men överlag har vi det fortfarande MYCKET bättre än många, om inte de flesta, andra länder. Sen håller jag med om att vår drogpolitik är lite av ett skämt. Att straffa människor är fel metod, fokus bör vara att hjälpa de som behöver hjälp.

     • SverigeSkyddarPedos
      30 September 2015 at 01:11

      Våldtäkt (riktig våldtäkt, inte Anna Ardin) och Pedofili är nog bland de värsta brotten man kan begå. De har absolut ingen rätt att bli skyddade.
      Vi har så dålig koll på pedofilerna att de lyckas få arbeten inom dagis efter de blivit dömda för pedofili.
      Jag tycker inte hämnd är okej, förutom när det gäller de två sakerna.
      Fattar inte hur man kan få böter eller 1 år för pedofili, helt otroligt.
      Vad som är ännu mer otroligt är att man tror man kan rehabilitera pedofiler till att bli “normala”.

      fattar inte hur man ens kan försvara pedofiler… men det får du stå för. Själv tycker jag de förtjänar livstid (inte 14 år utan livstid på riktigt) eller döden för pedofili.

      men eftersom det inte är så, så får man tacka de privatpersonerna i Sverige som hänger ut pedofilerna på diverse sidor så de som är och blivit utsatta kan ta lagen i egna händer. för vårt rättssystem är alldeles för snälla mot dessa kräk.

      jag är redo, och många andra, att ta 4 – 8 år för mord på pedofiler, utan tvekan.

      annars håller jag med dig i det andra som du nämnt ;)
      och det du gått igenom för lite röka är fan hemskt.
      det är lite sorgligt att Sverige inte kommit längre i utvecklingen angående det och att ingen av våra politiker vågar ta i debatten om att legalisera/avkriminalisera cannabis.

     • Eric
      30 September 2015 at 03:06

      Hårdare straff för en del hemska brott är jag helt för. Men jag tycker fortfarande det är idioti med tjänster som Lexbase eller att hänga ut brottslingar när de kommer ut.

      Jag har inte någonstans försvarat pedofiler. Det är något av de hemskaste brott man kan begå. Det betyder inte att jag är för ett rättssystem med vad jag anser är brister och jag anser att det du förespråkar skulle göra mer skada än nytta i det stora hela. Att jag t o m skulle kunna önska livet ur en del personer som begått hemska brott betyder t ex inte att jag är för dödsstraff.

      Ska folk ta saken i egna händer kan vi lika gärna skippa ett rättssystem.

    • Siddharta G
     30 September 2015 at 10:22
  • Christoffer Esping
   29 September 2015 at 06:57

   Gissar på UFC 198 som planeras i New York i april.

  • Frantic
   29 September 2015 at 07:19

   Får han inte “gå match” under den här tiden?

   • Mmanytt-Nikke
    29 September 2015 at 08:02

    Jo, han får gå match. Det är UFC själva som stängt av honom. De lär väl komma med besked förr eller senare.

 • Frantic
  29 September 2015 at 07:04

  Fick kvinnan ingen ersättning?

  • Mmanytt-Nikke
   29 September 2015 at 07:13

   Hittar ingen information angående det. Det enda som rapporterats är en ursäkt. Lär dyka upp fler detaljer inom några dagar.

   • Frantic
    29 September 2015 at 07:18

    förlikningar kanske inte är “öppna handlingar”.

    • tojo77
     29 September 2015 at 07:51

     Så är det nog. Hon har nog fått en herrejössesallanhög med pengar. Riktigt gött för henne i utbyte mot en fraktur och ångest över att barnet var skadat.

    • SverigeSkyddarPedos
     29 September 2015 at 11:48

     förlikningar är skyddat av NDA. Så du har rätt, det är inte “öppna handlingar”.

    • Peter Andersson
     17 October 2015 at 09:27

     Tror inte man kan göra en förlikning i ett brottsmål som detta, bara om kvinnan skulle stämma honom i civilrätt vilket jag fan hoppas hon gör.

 • David
  29 September 2015 at 07:04

  Låter som ett rättvist straff. Mer än så skulle vara överdrivet mycket. Hört om vanliga människor som fått lindrigare straff för grov misshandel osv.

  • Andreas Waldahl Fd Lidfors
   29 September 2015 at 10:15

   Jag tror de i USA har 2 olika typer av rättegångar. En brottsdomstol och civilrättslig. Tex blev OJ Simpson friad för mord i brottsdomstolen, men fick böta i den civilrättsliga.

 • Meddan
  29 September 2015 at 07:11

  Om Alex kniper bältet så lär de ju marknadsföra århundradets returmöte! Boom

 • Siddharta G
  29 September 2015 at 07:15

  Så vitt jag vet har Jon Jones aldrig varit mästare i tungvikt. Vem skriver artiklarna på mma nytt egentligen? Hört talas om korrekturläsning?

 • Morgall
  29 September 2015 at 07:56

  Nick Diaz

 • SverigeSkyddarPedos
  29 September 2015 at 08:13

  Gött o höra! Bästa nyheterna på länge. Snart kan Jones komma tillbaka och ta tillbaka sin tron som kung. Jones har väldigt stor potential att bli den största genom tiderna. UFC/MMA behöver en “Mayweather” liknande karaktär. Får hoppas på en bad ass Jon Jones personlighet som återvänder.

  • Eric
   29 September 2015 at 11:11

   Utveckla varför MMA behöver en sån karaktär och vilka karaktärsdrag du egentligen menar? Menar du att DU vill se en sån karaktär i MMA? För det är en helt annan sak.

   • SverigeSkyddarPedos
    29 September 2015 at 11:50

    Jag kan ge dig 35 miljoner garanterade anledningar och alla är samma sak ;)
    Sen om vi räknar in PPV så är det kanske 300 miljoner anledningar till ;)
    Jag tror du fattar vad jag vill komma fram till.

    • Eric
     30 September 2015 at 09:37

     Så du pratar alltså bara om ekonomi för UFC, inte alls vad som är bra för MMA? Vad skiljer Floyd från Conor t ex, så sett? Tror du det är fighters inom MMA som är anledningen till att folk tjänar mindre där än boxning?

     • SverigeSkyddarPedos
      30 September 2015 at 12:56

      Jag pratar om ekonomin för FIGHTERS främst, jag totalt skiter i UFC. Om det hade varit rättvist så hade vinstfördelningen mellan UFC och Fightersen varit MINST 50% istället för hur det är idag där fightersen får ta del av MINDRE ÄN 20% av vinsten.

      Jag har ingen respekt för chefer och ledning som sitter och tjänar pengar på ANDRAS hårda arbete, inom sport och det vanliga livet.

      Det är både fightersen, UFC och folket som ska titta som bestämmer om de kommer tjäna mycket eller inte.
      Om nu UFC ska ha över 80% av kakan då ska de också se till att promota skiten ur sina fighters och inte lägga över ansvaret på fightersen själva.

      Om det är jämnare fördelning så kan jag förstå UFC’s svar att ansvaret ligger på fightersen för att få upp intresset.

      Conor är på rätt väg, typ. Förutom hans efterblivna krav på att HAN ska ha betalt för att bli intervjuad av media… (vilket stolpskott). Om inte Conor har fattat det så BEHÖVER han median för att promota honom.

      Jag kan förstå att han vill ha betalt för sin dokumentär, men att begära pengar för en intervju eller för att ta emot ett pris/trofé är bara löjligt och efterblivet av Conor.

     • Eric
      30 September 2015 at 03:02

      Ja, men, anledningen till att Floyd tjänar som han gör är att han skippat alla mellanhänder. Hur tänker du att en MMA-fighter i UFC ska anordna eventet och promota det, utan Dana White eller UFC’s inblandning?

      Jag har än så länge inte sett några uppgifter om UFCs ekonomi och hur stora vinster de gör, så jag kan inte säga om fighters är underbetalda eller ej. Självklart vill jag de ska tjäna mer dock.

 • Cecils Folks
  29 September 2015 at 08:26

  det var ju fanme fakta – vilket jävla skämtstraff!

 • Yee
  29 September 2015 at 08:54

  BRAKE SOM FUUCKING BONES!! LETS BRING THE ROCKY FIGHT BACK !! Appollo vs Rocky 2 väntar vi på och då kommer någon bli knockad eller kanske båda.. Akex och Jones biggest rematch in history of mma

 • ViktorElias
  29 September 2015 at 09:49

  Hade han inte haft sitt jobb/status hade han som svart yngling i USA åkt dit som Repeat Offender på en 10år.

 • Jon Jonen Engqvist
  29 September 2015 at 11:15

  Så kom ihåg barn.. så länge ni är ärliga så får ni knarka och köra på folk, men rök för guds skull inte på innan ni kissar i en mugg.

  Tycker att han i alla fall borde dömas till 3-4 dagars rehab så att han blir skrämd för att fortsätta vara en sån buse den där Jones..

 • Siddharta G
  30 September 2015 at 10:08

  Jones är den som borde blivit avstängd från MMA i 5 år. Inte Nick Diaz. Jävla hycklare de där jänkarna.

  • Sonny
   3 October 2015 at 08:17

   Det hade varit mer rättvist, men Diaz ska inte komma undan heller, med tanke på att han kommit undan med sina sucker-punches och andra svinigheter. Men 5 år är väldigt konstigt och orättvist.

 • Victor Siösteen
  1 October 2015 at 08:48

  Är inte “lindrigt” relativt till vad en åklagare yrkat alt. till maxstraffet för det brott han erkände?

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...