Foto: Kevin C. Cox/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Jon Jones ett år långa avstängning är officiell

Förra veckan rapporterade MMA Fightings Ariel Helwani att Jon Jones och Nevada Athletic Commission hade kommit överens om en ett år lång avstängning. Idag blev detta officiellt.

Jon Jones ett år långa avstängning för doping har idag blivit officiell. Det meddelade Nevada Athletic Commission (NAC) idag under kommissionens månatliga sammanträde efter ett enhälligt beslut. Avstängningen är det maximala straffet för detta dopingbrott vilket innebär att han kommer att få komma tillbaka för match i juli.

Det var i ett test inför returmatchen mot Daniel Cormier för huvudmatchen på UFC 200 juli i år som Jones testade positivt i ett dopingtest utfört av UFCs anti-dopingpartner United States Anti-Doping Agency (USADA). Testet visade att han hade de förbjudna ämnena clomiphene och letrozol och då togs han omedelbart bort från matchkortet.

I oktober valde Jones att gå till en skiljedomstol för att bestrida dopingtestet. Skiljedomarna dömde Jones till ett år lång avstängning retroaktivt från den 6 juli, datumet då dopingtestet kom tillbaka och NAC har valt att följa denna dom. Han kommer inte att behöva betala någon böter.

Foto: Kevin C. Cox/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
Omröstning

Vem vinner titelmatchen på UFC 234?

Visa resultat

Loading ... Loading ...