Jon Jones försvarar sitt titelbälte mot Rashad Evans på UFC 145 den 21 april

Jon Jones första titelförsvar var från början inplanerad mot Rashad EvansUFC 133 i augusti förra året. Men Jones åkte på en handskada, som fick honom att hoppa av matchen. Men efter fem ronder, och ett domslut, så står nu Evans och Jones redo att möta varandra på UFC 145 istället.

När Jones hoppade av UFC 133 så tog Evans sig ann Tito Ortiz istället, och vann där övertygande. Sedan fick han ett par skador själv, och var redo först nu i matchen mot Davis inatt. Denna tog han hem via en övertygande domslutsvinst via ett enhälligt domslut. Så med det avklarat så står Evans inne med sin fjärde raka vinst efter förlusten mot Lyoto MachidaUFC 98 i maj 2009.

“I’m so pumped up, I have goosebumps everywhere,” säger Jones i analysprogrammet efter UFC on Fox 2 inatt. “I feel so alive when i know who my next opponent is. I’m excited to retain my title on April 21st.”

Jon Jones har mer eller mindre manglat sig igenom motståndet i UFC sedan hans debut i augusti 2008. Han började lite lugnt genom att gå till två domslut innan det var dags att visa var skåpet ska stå. Sedan dess har han avslutat samtliga sina matcher, och av de totalt 10 matcherna han haft i UFC har han avslutat 8. Då räknade jag även med matchen mot Matt Hamill som han var sekunder från att avsluta när han fick för sig att använda armbågarna i en så kallad 12-6-rörelse som inte är tillåten i MMA. Hamill kunde inte fortsätta, och Jones blev således diskad och tilldelad sin första och enda förlust i karriären.

Efter tre vinster till så fick Jones sin chans på bältet, han hade nyligen besegrat Ryan Bader via en giljotin och möter då Mauricio “Shogun” Rua i en titelmatch på UFC 128 i mars 2011 på ett väldigt dominant sätt. Sedan dess har han hunnit med två matcher till i år, och besegrade Quinton “Rampage” Jackson i september och nu senast besegrade han Lyoto Machida i december.

Så efter fyra matcher under 2011, varav tre titelmatcher, är Jones nu redo att kliva upp mot xxxx på UFC 145 den 21 april.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
UFC

All in

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...