Jon Jones fråntagen sitt UFC-bälte samt avstängd på obestämd tid

UFCs lätt tungviktsmästare Jon Jones har blivit av med sitt UFC-bälte samt blivit avstängd på obestämd tid av sin arbetsgivare UFC.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Detta beslut tog UFCs VD Dana white nu för någon timme sedan, tisdag kväll amerikansk tid. Med detta beslut så kliver Daniel Cormier in och möter Anthony Johnson den 23 maj i Las Vegas, Nevada, UFC 187.

Det var i söndags som hela historien uppdagades och det började inte bra för UFC-fightern och titelhållaren i lätt tungvikt Jon Jones. I Albuquerque, New Mexiko på söndagsmorgonen blev en 25-årig gravid kvinna påkörd av en bil detta i sig orsakade att kvinnan i sin tur körde på en tredje bil. En man beskriven av vittnen som Jon Jones springer från platsen men för att efter ett kort tag återkomma till platsen för att vad såg ut som ta en stor bunt sedlar från bilen och fly från platsen igen.

Polisen på plats hittade uthyrningspapper på bilen som visar att Jon Jones är hyresman till SUVen. Polismannen hittar även en Marijuana pipa och marijuanan i bilen. Kvinnan i andra bilen bryter sin arm i denna trafikolycka.

Jones, som betraktas som en utav de bästa kämparna i världen har många gånger tidigare fått smaka på lagens långa arm, bland annat arresterades mästaren 2012 i New York för att ha krockat in i en telefonstolpe under berusning av utom-kroppsliga substanser. Jon Jones kom undan med böter på 1,000 $ och fick sitt körkort ogiltigförklarat i sex månader, men slapp undan en fängelsedom.

UFCs Vd Dana White släppte följande uttalande tidigare under veckan:

UFC president Dana White said he was still trying to gather facts and that no decision has yet been made regarding Jones’ status for UFC 187. Jones is slated to defend his title against Anthony Johnson on May 23 at the MGM Grand in Las Vegas in what will be one of the UFC’s biggest fights of the year.

Vi på redaktionen kommer uppdatera om händelsen löpande.

Vad detta betyder för fansen låter vi vara osagt men dela gärna med er av era tankar här i kommentarsfältet. Agerar UFC rätt och vad är rätt och fel? 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
22 Kommentarer
 • Morgall
  29 April 2015 at 05:59

  Rätt att göra så, men otroligt sorgligt.

 • Björn
  29 April 2015 at 06:29

  Tycker det är rätt! Han må va bland dom allra bästa i världen men han har fått en chans redan som många andra inte fått så nu gick han skylla sig själv om han kastar bort den chansen!

 • ChuteBoxe
  29 April 2015 at 06:29
 • Erik Svanborg
  29 April 2015 at 06:49

  Var är uttalandet? Exakt hur löd det och i vilken form kom det? Saknar lite fakta här… vill gärna se Dana Whites egna ord…

 • Viktor
  29 April 2015 at 07:05

  Hur svårt ska det vara att sköta sig när man är världens bästa på någonting? Han måste vara en extremt ointelligent person som fattar otroligt dåliga beslut.

  • Morgall
   29 April 2015 at 08:41

   Det är umgänget och förmodligen att han är inte tillräckligt mogen, det finns fler exempel på detta fenomen, så det är inte ovanligt. Har ingenting med intelligens att göra.

   • Viktor
    29 April 2015 at 12:46

    Fast det är fortfarande ett aktivt val att hänga med vissa typer av människor. Och det är jäkligt stor skillnad på att klanta sig lite mot att bli hög/påverkad och vara med om två bilolyckor varav en slutade i en gravid kvinnas brutna arm. Det ÄR ointelligent att umgås med fel människor->bli hög->sätta sig i en bil för ANDRA gången (har förmodligen hänt fler gånger, då han inte har förorsakat en olycka) för att sedan smälla in i någon igen. Jag har också varit omogen och haft tveksamt umgänge, men inte fan kör man omkring påverkad på detta sätt.

   • Cyberzerk2 .
    29 April 2015 at 01:51

    Du har förvisso rätt att omognad inte behöver gå hand i hand med intelligens men OM man är intelligent borde man inte kunna förutse vad som skulle kunna ske och vilka risker det skulle kunna medföra? Speciellt när det har inträffat förr tänker jag.

    Tror inte JJ är speciellt intellektuellt begåvad men inget dumhuvud heller. Däremot upplever jag honom som omogen, självgod och egoistisk vilket han tyvärr inte är själv om här på jorden.

    • Punchdrunk
     29 April 2015 at 02:13

     Han verkar ha ett dåligt konsekvenstänkande. Vanligt hos ungdomar och omoget folk.

    • Morgall
     29 April 2015 at 02:26

     Absolut håller med, tänk dock på att det finns “väldigt intelligenta”människor som begår misstag under sina dagar, framförallt inom ramarna kärlek och desperation. Men det är ett helt annat ämne.

  • Niklas Eriksson
   29 April 2015 at 08:42

   Kan ju just vara det. Den extrema pressen, förväntningarna, ögon på sig hela tiden. Även du kanske skulle flippa förr eller senare av allt det där 24/7. Lätt att döma, svårare att förstå hur verkligheten är när man är bäst i världen.

 • Joel
  29 April 2015 at 07:06

  I slutändan är detta antagligen det rätta beslutet från UFC. Men detta gör bältet förhållandevis poänglöst, ok finns en champion som kan försvara, men alla vet att den bästa fightern inte har bältet.

 • Frantic
  29 April 2015 at 07:09

  Med detta beslut så borde Gustafssons fajt vara en först contender fajt.

  Helt rätt av UFC

 • Jocke
  29 April 2015 at 08:12

  Helt rätt agerande av UFC, Störande att man inte får se han få pisk utan att han ska bli av med bälte för att han är en kork.

 • mma_fan
  29 April 2015 at 09:07

  Mycket tråkigt

 • Bimbopbop
  29 April 2015 at 10:34

  Tråkigt för LHW att divisionen, likt WW, får en champ som inte slagit den bäste fightern i klassen. I min mening gör det divisionen rätt ointressant tills JJ är tillbaka.

  Idrottare behöver för mig inte vara helyllekillar utanför sporten, jag vill se de mest intressanta matcherna/tävlingarna – det är därför jag tittar.

 • tojo77
  29 April 2015 at 09:50

  Trodde aldrig de skulle våga plocka bältet. Otroligt. Bra signaler sänder det oavsett.

 • Svara