Jon Jones har inget intresse av att möta Anderson Silva

Vad händer med Anderson Silva nu? Han har precis vunnit mot Chael Sonnen för en andra gång och även om det finns en del intressanta motståndare i mellanvikt för Silva så som Michael Bisping, Hector Lombard, Brian Stann, Alan Belcher och Mark Munoz så kommer frågorna om en eventuell “supermatch” alltid upp.

Innan var enligt många Anderson Silva mot George St. Pierre den ultimata supermatchen. Nu verkar fokus skiftat till den unge mästaren i lätt tungvikt Jon Jones. Eftersom Silva har gått upp till lätt tungvikt innan så är detta en fight som ändå skulle vara möjlig.

Men inte om Jon Jones själv får bestämma.

“It’s not that he won’t fight me or I won’t fight him. To be dead honest, it’s – we both have a lot to lose. And we both respect each other a lot and we are both striving for personal greatness. I don’t want to crap on his greatness; I don’t want him crapping on my greatness. You know, we are in completely different weight classes.”

“We both have sponsor deals and things that are really important to us and a big part of that sponsorship package is being a winner, being a champion. And having us fight each other someone’s championship is going to go away. I respect Anderson Silva so much; I don’t want to be the guy to beat him. I don’t want to lose to him either; it’s a lose-lose situation.”

“If we were in the same weight class, it would be inevitable but it’s like ‘Dude, I’m dominating my weight class, you’re dominating your weight class. Some things were just not meant to be seen’.”

Oavsett vad som händer i framtiden så har Jon Jones ett stort test framför sig då han möter MMA-legenden Dan HendersonUFC 151 den 1 september i Las Vegas.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
27 Kommentarer
 • Linus Lindblom
  11 July 2012 at 12:07

  Cry me a river

 • Robban Daun
  11 July 2012 at 12:17

  Gamla nyheter? Såg en intervju för två dagar sen om detta lr nåt sånt?

  • Criffi
   11 July 2012 at 01:59

   Japp, Robban har sett denna nyheten så lika bra att inte lägga upp den på sidan. I fortsättningen frågar ni Robban om han sett nyheten först innan ni lägger upp. Så var det problemet ur världen.

  • Ludwighehe
   11 July 2012 at 02:04

   Nice robban, Gör en egen nyhetssida eftersom du vet allting 2 dagar innan alla:D

   • Robban Daun
    19 July 2012 at 01:52

    Var inte det jag menade. Vad jag menade var att två dagar gamla nyheter borde dom hittat snabbare :) Och jag har inte sagt att jag vet allt 2 dagar innan hade bara sett det här två dagar innan.

 • Axel Karlsson
  11 July 2012 at 12:29

  Bra val Jon Jöns, du kommer ha fullt upp när Alex bjuder upp till dans!

  • Seb Svn
   11 July 2012 at 09:34

   …Fyra norrmän på MManytt ?

 • Johannes Finnman
  11 July 2012 at 01:13

  Gillar inte Hendo (inte heller Jones), men tror han kan ställa till det rejält för Jones. Hendo på knock, första ronden!

  • Patrik Andersson
   11 July 2012 at 03:36

   Hur kan man inte gilla Hendo?

   • Johannes Finnman
    11 July 2012 at 08:12

    Han knockade Fedor… Hehe :)

 • deadw8
  11 July 2012 at 01:30

  “You know, we are in completely different weight classes”
  -Nej din självgode fan (sorry men blir bara så irriterad på hela heliga jones bilden som han trycker ner i halsen på folk), Silva har vid flera tillfällen sagt att han vill om han har möjlighet hålla i två Ufc-bälten samtidigt och om jag inte minns helt fel har han sagt till Ariel Helwani att det ultimata skulle vara att pensionera sig med två bälten då ingen tidigare champ lyckats med detta..
  Sen måste jag erkänna att Gsp-Silva inte retas med hjärncellerna i närheten lika mycket som Jones-Silva..
  Men får jag som jag vill så blir det allas våran Alex som tar tronen på LHW och sedan spöar Silva när han vill bli dual-champ..=D

  • Erik
   11 July 2012 at 02:52

   Vet inte vad du grundar detta på, men presskonferensen efter UFC 148 svarade Silva
   i alla fall
   kort och koncist nej på frågan om en match mot Jones i rubberweight. Det kan ju hända att han istället skulle vara mer intresserad av ett faktiskt bälte i Jones’ viktklass såklart. Personligen tror jag respekten sinsemellan framstående fighters står i direkt proportion till hur pass farliga de faktiskt är. Som konsekvens av det blir det tämligen ödmjuka tongångar emellan fighters av den kalibern i stil med hur både Silva och Jones uttrycker sig. Det är sannolikt den som har minst att komma med som försöker bevisa mest genom att gapa högst och bära sig åt…

   • deadw8
    11 July 2012 at 09:17

    Håller med dig till viss del men tror det har extremt mycket med deras personliga sinneslag också att göra och inte bara hur de bär sig utåt, vissa personer har mer inre lugn än andra..Tror dock att det är bra lättare att bli riktigt duktig på något om man kan ta det kallt och analysera situationen och inte bara reagera på den..
    Om du kollar intervjuer som gjorts innan Jones blev champ så ser du att han då hade en helt annan inställning, men antar att Jones och Silva har blivit buddies som fan nu när Jones visat att han har bra möjligheter att bli en riktigt dominant champ..
    När han gick sin match mot Irvin så hade han väl helt öppet sagt att han ville bli two-weight champ om jag inte minns helt fel?

  • Seb Svn
   11 July 2012 at 09:37

   + 8 danskar???

 • Melker Wångdahl
  11 July 2012 at 01:54

  Ska vi snacka “super-fights” så ser jag hellre Jones gå upp till tungvikt. Om han nu lyckas rensa divisionen.

 • Kattsoppa
  11 July 2012 at 04:20

  Silva är väl iite av en idol för Jones? Förståeligt att han ej vill spöa på sin hjälte.

  Silva hade nog gått samma öde till mötes som lyoto gjorde, om de båda möttes…

  • petrus.tore
   11 July 2012 at 06:21

   Precis som Sonnen “nog” skulle vinna mot Silva?

 • Devilcraft
  11 July 2012 at 06:35

  Vilket jävla skämt. Vare sig Jones eller Silva vill förlora och UFC vill inte att deras poster boys förlorar så därför blir en match mellan de båda “omöjlig”. Noll respekt. Noll.

  • Devilcraft
   11 July 2012 at 06:37

   Inte konstigt Sonnen bashade Silva verbalt så förbannat för att tvinga fram en returmatch. Både UFC och Silva var skiträdda för en förlust.

 • nitohu
  11 July 2012 at 07:51

  “I don’t want him crapping on my greatness” Hans höghet har nog lite storhetsvansinne.

 • Ibrahim Balboa
  11 July 2012 at 08:49

  Har inte hållt med mr jones så mycket den senaste tiden, men jag fattar vad han menar om det här.

  Vill man behålla sin legacy så bör man undvika sånna här matcher

 • mirjitsu
  11 July 2012 at 10:51

  Hoppas Alex knockar Jones så hårt att Greg Jackson blir knockad bara på att titta på fighten.

 • Jon Jones kan tänka sig att gå upp till tungvikt inom ett till två år | MMAnytt.se
  20 August 2012 at 01:30

  […] av att möta Loyoto Machida om han skulle vinna över Dan Henderson som UFC har planerat och inte heller Anderson Silva har intresserat honom som motståndare. Även om han nu säger sig vara helt […]

 • Anderson Silva överväger att möta Jon Jones i catchvikt | MMAnytt.se
  19 October 2012 at 08:59

  […] men ingen av dem har uttryckt någon vilja om att möta varandra. Jones har tidigare sagt att han inte är intresserad av att möta Silva, som i sin tur har sagt att han inte planerar fler matcher i lätt tungvikt, och […]

 • Svara