Jon Jones lämnar sitt management – efter 11 år tillsammans

✔ "Har inget med Ngannou-förhandlingarna att göra"

Den forne UFC-mästaren Jon “Bones” Jones och hans management team First Round Management har nu gått skilda vägar efter mer än ett decennium av samarbete.

First Round Management, som leds av bröderna Malki och Abraham Kawa, har representerat Jones i över elva år. Utöver Jones så har managementbolaget också representerat fighters som Jorge Masvidal, Demetrious Johnson, Valerie Loureda och Carlos Condit. De representerar dessutom andra framgångsrika atleter inom fotboll och amerikansk fotboll.

Beskedet var något oväntat och kom inte långt efter en öppen dispyt mellan Jones, UFC och dess vd Dana White. Det var First Round Management själva som meddelade nyheten via sociala medier.

– Efter en elva år lång resa som Jon Jones management team, har First Round Management och  “Bones” har nu i godo valt att gå skilda vägar, stod det i inlägget. Vi är stolta över honom och jobbet vi gjort. Vi önskar honom det bästa hädanefter!

 


RELATERAT


Malki Kawa: “Tyvärr fans, nu kan inte klandra mig”

De misslyckade förhandlingarna mellan Jones och UFC har skapat rubriker i flera månader. Relationer mellan de två partnerna verkade snabbt surna och det gick så långt så att Jones öppet bad om att få sparken från UFC.

Många fans började spekulera om att de dåliga förhandlingarna lett till uppbrottet mellan Jones och sitt forna management. Detta är dock något Malki Kawa dementerar på sociala medier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malki Kawa (@malkikawa)

– Ibland är det bara bättre att gå vidare. Är glad för att ha representerat den pound-for-pound bästa fightern i världen [Jon Jones] under elva år. Nej detta har inget att göra med Ngannou-förhandlingarna. Jon har hanterat de förhandlingarna på egen hand och har gjort så eftersom han ville tala för sig själv när det gällde sina senaste matcher, så nej, tyvärr fans, ni kan inte klandra mig. Vi var alla överens om att det helt enkelt var bättre att börja om på nytt. [Abraham Kawa] och jag jobbar på en del stora grejer på [First Round Management] och ibland måste man veta när man säger till.

I dagsläget har Jones ingen match bokad. Han har försökt förhandla till sig ett möte med den nuvarande tungviktsmästaren Ngannou. UFC har dock valt att gå en annan väg och erbjuda Derrick Lewis nästa titelchans i tungvikt.

Under cirka ett år har Jones bulkat upp och anpassat sin kropp för tungviktsklassen. Utan en klar matchning samt ett team att representera honom är det oklart vart hans väg leder härnäst.

 

Vad innebär detta för Jon Jones UFC-karriär?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...