Jon Jones och Brock Lesnar kan få kortare dopingavstängningar

Under sommaren testade flera stora namn positivt för doping. Nu kan det bli så att Jon Jones och Brock Lesnar kan få kortare avstängningar.

USADA har lyckats få fast ett antal fighters nu för doping och två av de största namnen är Jon Jones (22-1), som plockades bort från UFC 200 och Brock Lesnar (6-3), som testade positivt i ett test som kom efter hans match mot Mark Hunt (12-11-1). Men deras avstängningar kan bli ett år långa istället för den vanliga två år långa avstängningen.

Det som gör att avstängningarna bara blir ett år är på grund av att de preparat de testade positivt för, Hydroxy-clomiphene och Letrozole-metaboliter, står under “specificerade substanser” i “World Anti-Doping Agency Code”. Det är en större chans att det kan finnas en trovärdig förklaring till varför dessa substanser finns i systemen, utan att man medvetet har dopat sig, vilket kan ge flera olika straffalternativ.

Det kan sluta med att de bara får en varning och om de vägrar att acceptera domen har de rätten att ta detta till en skiljedomstol, i vanliga fall American Arbitration Association där fightern kan välja att ha en eller tre personer som ser över domen.

Men förutom ett straff från USADA så väntar straff även från Nevada Athletic Commission som har gett båda tillfälliga avstängningar och dessutom riskerar Lesnar att vinsten mot Hunt blir omvandlad till en förlust.

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Brock LesnarJon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
En kommentar
  • nitohu
    25 August 2016 at 02:04

    Brock Lesnar mot Jon Jones som första match efter deras avstängningar skulle vara en intressant match.

  • Svara