Jon "Bones" Jones. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Jon Jones testad av USADA – kan “Bones” vara på väg tillbaka?

✅ Efter över ett åts frånvaro har nu den forne UFC-mästaren blivit testad av USADA ✅Brock Lesnar INTE testad

Oavsett hur man ser på Jon “Bones” Jones (22-1) som person så har hans frånvaro i UFC märkts av starkt då lätt tungviktsdivisionen stagnerat i dagsläget. Jones har inte tävlat sedan UFC 214 där han knockade ärkerivalen Daniel Cormier – men fick vinsten och titeln fråntagen då han testade positivt för otillåtna substanser.

Nu, hela nio månader sedan han sist testades, har antidopingkommittén USADA testat Jones. Handlingar från processen har  offentliggjorts och faktumet att Jones testats kan innebära en återkomst till UFC – det är dock inget som är bekräftat.

Jones vs Gustafsson II?

Lätt tungviktsdivisionen har varit skadedrabbad på sistone, flera matcher har ställts in och i dagsläget står bland andra svenskarna Alexander Gustafsson och Ilir Latifi, samt britten Jimi Manuwa utan motstånd.

Det är dessutom oklart hur länge Cormier kommer att hålla sig i lätt tungviktsdivisionen, då hans enda bekräftade match i dagsläget är ett titelförsvar i tungvikt mot Brock Lesnar. Med tanke på att Gustafsson inte tilldelats ny matchning är det möjligt att UFC planerar att boka en returmatch mellan dem för att fastställa nästa titelutmanare alternativt kröna en interimmästare.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara