Jose Aldo: “Conor McGregors nästa match blir i fjädervikt – hoppas jag”

Jose Aldo fortsätter att bli lovad saker som är svåra att uppfylla. Enligt brasilianaren garanterades han en returmatch om fjäderviktsbältet mot Conor McGregor härnäst, trots att irländaren tävlar i weltervikt om två veckor. 

UFC 196 Conor McGregor LAS VEGAS MGM Weigh ins MEDIADAY OPEN WORKOUT 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-32

“Full belly” var en av McGregors flitigast använda fraser inför UFC 196 och debuten som welterviktare

Klarar Conor McGregor (19-3) att banta ner sig till fjädervikt igen är frågan många ställer sig såhär två veckor innan UFC 202 och irländarens returmatch mot Nate Diaz (19-10), inte minst Jose Aldo (25-2). Aldo la nyligen beslag på det tillfälliga fjäderviktsbältet i vinsten mot Frankie Edgar (20-5) på UFC 200 och hoppas få ännu en chans på McGregor i sitt nästa framträdande.

När frågan om han tror att returmötet mot McGregor blir ett faktum härnäst kom upp under en mediehändelse i Rio De Janeiro så uppgav Aldo att det åtminstone är vad Dana White har försäkrat honom om:

“That’s what Dana said. Dana said his next fight has to be at featherweight, so I’m hopeful. I’m thinking about that and hope that is the case. But if it’s not, I have no problem. I want to be champion. Whoever they put in there, I will win.”

Tror ni Conor McGregor någonsin flyttar ner till fjädervikt igen och försvarar sitt bälte?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  5 August 2016 at 07:12

  Han har ju klarat vikten varje gång han ställt upp, så varför skulle han helt plötsligt ha problem med det nu när han vunnit bältet. Va ju bara ca 8 månader sedan som han blev champ i just den viktklassen. Det låter väldigt långsökt att han i iaf 3-4 fighter till inte ska kunna klara vikten. Självklart så klarar han vikten, han har kört på den viktklassen hela hans karriär i princip så att han inte skulle klara av vikten just nu låter långsökt. Det är säkert svårt för honom vilket han iofs själv säger, men han har aldrig missat vikten och visst kan han kanske inte fortsätta där hur länge som helst men ett litet tag till kan han nog utan problem. Speciellt om det handlar om en fight mot en hungrig Aldo som kan ge mycket hype och pengar.

  • Herr Elof
   5 August 2016 at 08:18

   1) Dropp är inte tillåtet längre
   2) Jag har förstått det lite som att det är svårare att gå ner i vikt när åldern tilltar
   3) Om han tränar upp sig till tyngre klass så blir det ju etter värre att gå ner om ännu mer muskler, fett och vatten ska bort.

   Men visst, inte är det omöjligt.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    5 August 2016 at 08:30

    Han behöver kanske mer tid bara nu när han byggt upp sig, sen vad gäller punkt 1 så känner jag inte till något om det. Vad gäller punkt 2 så är han ändå bara 28 så åldern borde inte vara något problem.

  Svara