Jose Aldo Junior. Foto: Patrick Jenkinson/MMAnytt

Jose Aldo har hittills skadat sig inför majoriteten av sina titelförsvar i UFC

Jose Aldo är fjäderviktsmästare i UFC, rankad etta i världen pound-for-pound och en av sportens mest dominanta fighters. Dock är han en av de mest skadedrabbade mästarna och har sedan flytten till UFC enbart hunnit med sju matcher.

UFC:s fjäderviktsmästare och pound-for-pound-etta Jose Aldo (25-1) har skadat revbenet vilket gjort att det för närvarande är oklart om han kommer kunna försvara sitt bälte mot irländaren Conor McGregor (17-2). Herrarna är tänkta att agera huvudmatch för UFC 189, och titelmatchen dem emellan har varit vida framemotsedd av MMA-fans en längre tid.

Frågetecknen kring huruvida matchen blir av har medfört ett stort ståhej i MMA-världen. Detta då det förmodligen rör sig om den mest högintressanta fjäderviktsmatchen någonsin. Men faktum är att majoriteten av Aldos matcher i UFC har behövts bokas om efter att han skadat sig.

Aldo är den som hållit i fjäderviktstiteln sedan divisionen togs in till UFC. På nästan fem år har han dock bara hunnit med sju titelförsvar, varav fyra tvingats ombokas efter skador från mästarens sida. Nedan följer en tillbakatitt på Aldos tidigare skadebekymmer i UFC.

Första januari 2011, UFC 125

Aldo bokas för sitt första titelförsvar i UFC efter att ha tilldelats bältet då han var regerande WEC-mästare. Matchen mot Josh Grispi (14-5) blir dock aldrig av då Aldo skadar sig. Grispi går istället match mot Dustin Poirier (18-4) på galan, och förlorar via enhälligt domslut. Aldo debuterar nästan fem månader senare på UFC 129 istället, och besegrar Mark Hominick (20-12) via enhälligt domslut.

21:a juli 2012, UFC 149

Aldo drar sig ur sitt planerade titelförsvar mot Erik Koch (14-4). Matchen bokas om för UFC 153, varpå Koch skadar sig och ersätts av Frankie Edgar (19-4-1).

13:e oktober 2012, UFC 153

Aldo drar sig även ur mötet mot Edgar, som bokas om till UFC 156. Aldo segrar tillslut via ett jämnt enhälligt domslut.

Andra augusti 2014, UFC 176

Aldo drar sig ur returmötet mot Chad Mendes (17-2). Då matchkoret inte ses som tillräckligt starkt utan titelmatchen ställs hela galan in. Aldo vs Mendes II bokas istället om som huvudmatch för UFC 179 där Aldo segrar via ett jämnt enhälligt domslut i vad som blir “Fight of the Year”.

Det återstår att se huruvida revbensskadan tvingar honom ur huvudmatchen den elfte juli.

Foto: Patrick Jenkinson

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jose AldoNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara