Jose Aldo tar beslut om UFC 189 på fredag istället

Det är fortfarande oklart om den framemotsedda titelmatchen mellan Jose Aldo och Conor McGregor kommer bli av. Beslutet från mästarens sida skulle kommit idag, men enligt uppgifter skjuts det upp till fredag istället.

Efter att UFC:s fjäderviktsmästare Jose Aldo (25-1) skadat sitt revben, har det varit osäkert kring huruvida stormatchen mot irländaren Conor McGregor (17-2) kommer bli av på UFC 189 som planerat. UFC släppte nyligen ett uttalande där de menade att läkarrapporter visat på att revbenet inte är brutet. Aldos coach Andre Pederneiras menade emellertid att UFC drog förhastade slutsatser.

Tidigare sades det att mästarens beslut om sin medverkan på UFC 189 skulle komma idag tisdag. Enligt uppgifter från MMA Fighting-reportern Guilherme Cruz har mästaren dock valt att skjuta på det tills på fredag, och tränar fortfarande inte.

Om Aldo tvingas dra sig ur stormatchen har UFC meddelat att Chad Mendes (17-2) kommer rycka in som ersättare i huvudmatchen. McGregor och Mendes kommer i sådant fall göra upp om den tillfälliga titeln. Mendes tränar för närvarande hårt för att vara redo vid behov, och kommer få lön oavsett.

Kategorier
Conor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Mattias Öhman
  1 July 2015 at 12:08

  Vi borde se det som ett tecken på att det är kört med största sannolikhet

 • Hiho
  1 July 2015 at 02:22

  Illa om han inte ens tränar, däremot roligt om han bara jävlas med conor.

 • Jon Jonen Engqvist
  1 July 2015 at 11:10

  Tomten kom tidigt i år och det var bara besvikelse i paketen… UFC har bekräftat att Aldo drar sig ur matchen och Mendez kommer att ta hans plats istället.. Visserligen också en bra match men det hade varit kul att se den matchen som byggts upp under så lång tid och som de lagt så många miljoner på att marknadsföra.

 • Svara