Joseph Benavidez knockar motståndaren – trots domarskandal

✅ Slår ut Perez i den första ronden ✅ Domaren Yves Lavigne under kritik ✅ Vädjar till UFC om flugviktsdivisionen

Den tvåfaldige titelutmanaren Joseph Benavidez (26-5) har nu återvänt till vinstkolumnen! I den näst sista matchen på underkortet av TUF 28-finalen ställdes flugviktaren mot den stigande talangen Alex Perez, som vunnit sina tre första matcher i UFC. Matchen inleddes i ett rasande tempo med hårda slag från bägge fighters, innan Benavidez hamnade i topposition och började ösa ner obesvarade slag i back mount.

Matchen såg ut att vara slut, vilket var vad domaren Yves Lavigne fick de flesta att tro när han la båda sina händer på Benavidez rygg i en rörelse som oftast innebär avslutad match. Fightern trodde, likt åskådarna, att domaren brutit matchen och började gå därifrån. Lavigne backade dock och stoppade aldrig matchen officiellt, vilket gav Perez chansen att ta tag i Benavidez ben och resa sig upp.

RELATERAT: 

Trots det lyckades Benavidez få ner Perez i samma position, och den andra gången i toppkontroll med hårda slag stoppades matchen officiellt. Kommentatorerna var tydligt kritiska mot Lavignes underliga agerande, och påpekade det ett flertal gånger under sändningen.

Vädjar till UFC

Efteråt var Benavidez förvånansvärt förstående för Lavigne och kritiserade inte domaren alls. Han visade dock tydligt missnöje över UFCs beslut att skrota flugviktsdivisionen och konstaterade att flugviktarna är här för att stanna. Han påpekade också att han besegrat den regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo i antydan på en ny titelchans.

Benavidez har nu vunnit sju utav sina åtta senaste matcher, med segrar över före detta titelutmanare som Ali Bagautinov, Tim Elliot och John Moraga. I dagsläget är han rankad på tredjeplats i divisionen.

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...