Josh Burkman möter Hector Lombard på UFC 182

Trots att matchen inte officiellt har annonserats för matchkortet, bör Dana Whites tweet angående mötet vara försäkring nog för att de två welterviktarna möts på UFC 182.

Då försöket att krönas till WSoF:s första welterviktsmästare för nästan ett år sedan gick i stöpet, bär det nu återigen av till UFC för Josh Burkman (27-10). Amerikanen tecknade nyligen ett nytt kontrakt med organisationen, som han gått tio matcher för mellan november 2005 och oktober 2008, och stöter i sin återkomst på en minst sagt tuff utmaning.

Hector Lombard (34-4-1) har efter två övertygande vinster mot Nate Marquardt (33-13) och Jake Shields (29-7) på allvar etablerat sig som en av viktklassens potentiella framtida utmanare, och hoppas således på att säkra positionen i och med en vinst över Burkman.

UFC 182 blir organisationens nyårsgala och planeras för Las Vegas, Nevada den tredje januari. Utöver welterviktsmötet väntas även lätt tungviktsmästaren Jon Jones (20-1) och damernas bantamviktsmästare Ronda Rousey (10-0) försvara sina titlar mot Daniel Cormier (15-0) respektive Cat Zingano (9-0).

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Rolfsmed
  4 October 2014 at 10:13

  Hmm, känna inte som att han har så mycket att tillföra en redan packad WW-divison, antar att hans avslut på Fitch givit honom lite hype. Han har aldrig blivit stoppad av slag dock, ska bli intressant att se om Hector blir den första att lyckas med det!

 • Cecils Folks
  4 October 2014 at 11:04

  Är ju helt uppenbart att ingen i ufc vågar möta lombard – då ska man ju fan inte få titelchans på flera år om man inte vågar möta en högt rankad fighter i sin egen viktklass!

  • Yourston
   4 October 2014 at 11:55

   Helt sant.

  • GiinoStenLund
   4 October 2014 at 12:14

   Dock så ville Brown möta Lombard på Rockhold-Bisping kortet men han är fortfarande skadad,enligt hans tränare

  Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...