Josh Burkman möter Hector Lombard på UFC 182

Trots att matchen inte officiellt har annonserats för matchkortet, bör Dana Whites tweet angående mötet vara försäkring nog för att de två welterviktarna möts på UFC 182.

Då försöket att krönas till WSoF:s första welterviktsmästare för nästan ett år sedan gick i stöpet, bär det nu återigen av till UFC för Josh Burkman (27-10). Amerikanen tecknade nyligen ett nytt kontrakt med organisationen, som han gått tio matcher för mellan november 2005 och oktober 2008, och stöter i sin återkomst på en minst sagt tuff utmaning.

Hector Lombard (34-4-1) har efter två övertygande vinster mot Nate Marquardt (33-13) och Jake Shields (29-7) på allvar etablerat sig som en av viktklassens potentiella framtida utmanare, och hoppas således på att säkra positionen i och med en vinst över Burkman.

UFC 182 blir organisationens nyårsgala och planeras för Las Vegas, Nevada den tredje januari. Utöver welterviktsmötet väntas även lätt tungviktsmästaren Jon Jones (20-1) och damernas bantamviktsmästare Ronda Rousey (10-0) försvara sina titlar mot Daniel Cormier (15-0) respektive Cat Zingano (9-0).

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.