Josh Koscheck återvänder till UFC först 2013, vill möta Nick Diaz, med flera

Före detta titelutmanare i weltervikt; Josh Koscheck har inte gästat oktagonen sedan han förlorade ett delat domslut mot Johnny Hendricks på UFC on FOX: Diaz vs Miller den femte april i år. Det var en jämn match, och det var fler än bara Koscheck själv som tyckte att han vann matchen. Det har varit tyst från welterviktarens håll sedan den förlusten, och han har ännu inte gått någon match. Han var tidigare planerad som motståndare åt Jake Ellenberger på UFC 151, men fick hoppa av matchen på grund av en ryggskada.

Nästa match för Ultimate Fighter-deltagaren har ännu inte bestämts, men han har själv flera förslag på eventuella motståndare, vilket han nyligen meddelade via sin Twitter.

“Doesn’t look like #UFC has a fight 4me until 2113. So ill just train & get better… 2013 lol But I’d like to fight Nick D, Damien Mia, Jake E, Roy M any of those guys will do it…”

UFC har en tendens av att inte matcha vinnare mot förlorare, vilket troligtvis kommer påverka om han får en av matcherna han önskar. Demian Maia besegrade nyligen Rick Story via rear naked chocke  i den första ronden på UFC 143, Jake Ellenberger kommer också från en vinst efter att ha tagit hem ett enhälligt domslut mot Jay Hieron på UFC on FX 5.

Nick Diaz har inte tävlat sedan februari i år på UFC 143 mot Carlos Condit, där han testade positivt för marijuana efter matchen och stängdes av i ett år. Matchen mot Condit som var för welterviktsdivisionens tillfälliga bälte förlorade han via enhälligt domslut. En match mellan Diaz och Koscheck är logisk då båda två kommer från förluster men befinner sig bland divisionens bästa och mest rutinerade fighters.

Den enda av de welterviktarna han nämnde som har en match inbokad är Rory MacDonald, som möter BJ Penn på UFC on Fox: Henderson vs Diaz. Skulle kanadensaren MacDonald förlora är en match mot Koscheck inte allt för långsökt.

Vem tycker ni Koscheck borde möta i sin nästa match?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
8 Kommentarer
 • Ibrahim Balboa
  24 October 2012 at 07:25

  Kosheck borde verkligen använda sin brottning mer, om han gör det så ser jag honom besegra rätt många i divisionen inklusive nick diaz.

  Kos vs ellenburger
  Fitch vs rory om han vinner mot bj
  Diaz vs maia

  Joe silvas jobb verkar så enkelt ibland!
  Stackad division btw, gsp har händerna fulla.

 • Leonidaz
  24 October 2012 at 07:28

  ge han rory eller jake

 • tobias Mbonne
  24 October 2012 at 10:16

  Den ögonpetande jäveln kan gott få jobba sig upp till toppen igen.
  Ge honom Erick Silva eller John Hathaway, så får vi se om det är fight kvar i honom eller om han lever på sitt rykte.

 • K
  25 October 2012 at 12:42

  jag tror alla håller med om att nick diaz borde få titel match direkt

  • Ibrahim Balboa
   25 October 2012 at 06:01

   varför ska han få det

 • Alexander Pato Bueno Villar
  25 October 2012 at 01:17

  diaz hade dödat honom, kolla vad gsp gjorde med endast sin jabb

  • Ibrahim Balboa
   26 October 2012 at 11:43

   Om kosheck slåss smart så tar han ner diaz om och om igen och försvarar submissions

 • Wally Johnson
  25 October 2012 at 10:27

  Diaz vs Koscheck hade jag gärna velat se :)

 • Svara