Josh Thomsons sponsorer betalade 7 gånger mer än vad Reebok skulle ha gjort

Josh Thomson avslöjar att löneskillnaden från sponsorer är sju gånger högre i Bellator än vad den skulle varit om checken kom från UFC:s deal med Reebok.

När UFC skrev på dealen om att göra Reebok till exklusiv sponsor inuti oktagonen blev det en ganska stor uppståndelse. Det var många fighters som satte sig emot eftersom exklusiviteten för Reebok skulle innebära att inget annat märke får synas inuti oktagonen och därmed skulle värdefulla sponsorinkomster drabba den enskilda fightern.

Den före detta UFC-lättviktaren Josh Thomson var en av de första som valde att inte skriva på ett förlängande kontrakt med UFC på grund av dealen och han gick istället över till Bellator där han skulle få behålla sina sponsorer och därmed få bättre utbetalning. MMAfighting rapporterar via sin Twitter att Thomson ska ha avslöjat hur mycket han skulle komma att tjäna efter hans Bellator-debut under helgen. Enligt tweeten ska Thomson ha sagt att lönechecken från tre enskilda sponsorer visade en inkomst på mer än 35 000 dollar (ca. 288 500 kr). Om Thomson hade stannat kvar i UFC och följt strömmen med Reebok hade lönechecken efter en match visat 5 000 dollar (ca. 41 200 kr).
Thomson var en av de första som lämnade UFC för Bellator MMA och i lördags gjorde han en lyckad debut i organisationen med en submission-vinst i tredje ronden mot Mike Bronzoulis.

Vad tror du, kommer vi få se fler UFC-fighters i Bellator hädanefter med inkomstskillnader som dessa?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorJosh ThomsonSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  21 September 2015 at 07:51

  Jag hoppas verkligen att fler lämnar ufc pga reebok avtalet. det öppnar för andra organisationer & killarnas plånböcker.

  Va fan, låt alla ha reebok kits, men sätt dit sponsorer på dom? varför ska de vara så fel?

  • Beeaaatsss
   21 September 2015 at 08:38

   Håller med att de borde få smacka dit egna sponsorer. Problemet är väl att Reebok knappast är jättesugna på att se en stor “Condom depot” eller “Dude wipes”-sticker brevid Reebokloggan… :p

   • Kenny Starfighter
    21 September 2015 at 10:23

    Det kan man reglera bort som de gjorde med reklam ang vapen förut t.ex

 • John
  21 September 2015 at 10:17

  Josh Thomson skulle ha 15k från reebok eftersom Thomson har gått mer än 15 matcher i både UFC och Strikrforce.

  • Yee
   21 September 2015 at 07:55

   vem fan bryr sig om pengar.. det handlar om att vara världens bästa fighter.. Världens bästa fighter får mest betalt..

   • Herr Elof
    22 September 2015 at 12:11

    Ja, jo, men du kanske har räkningar också? Familj att försörja.
    Du kanske inte lyckas nå till UFC-bältet men ändå måste ha lite pengar efter att du pensionerar dig vid 36 för att dina knän är slut.

    UFC borde pynta ut mer och Reebok borde pynta ut mer till killarna och tjejerna på golvet i divisionen åtminstone.

 • Yee
  21 September 2015 at 07:54

  handlar det inte om att bli världens bästa fighter än vad det är att tjäna pengar.. Jag hade gärna tagit Ufc bältet med 0 kronor med glädje.. Så länge jag visar im the fuucking champion in the house.. Jävla gnällande och giriga idioiter som tittar först på pengar än vad dom älskar för att få betalt för att göra.. Josh tomson var ändå bajs.

 • Svara