Junior Dos Santos: “Alla vill vara som Conor McGregor”

Den forne tungviktsmästaren Junior Dos Santos är trött på skitsnackstrenden inom MMA.

En av gästerna i måndagens “The MMA Hour” var Junior Dos Santos (17-4). Den forne tungviktsmästaren är aktuell med en match mot Ben Rothwell (36-9) UFC Fight Night 86, som äger rum den 10:e april i Zagreb, Kroatien. En viktig match för “Cigano”, som kommer från en tung förlust mot Alistair Overeem (40-14). För att komma tillbaka till att fightas om titeln är en vinst mot Rothwell ett måste.

Konstig men trevlig

Rothwell och Dos Santos var nyligen på en mediatour i Kroatien. Och trots att de inom kort kommer att försöka slå varandra medvetslösa i oktagonen, hade “JDS” ingenting illa att säga om Rothwell. Annat än att han är lite konstig.

“I was surprised. He’s a pretty nice guy. Watching his fights, he seems a little … strange. But being with him was nice.”

De försöker vara som McGregor

Den före detta tungviktsmästaren är trött på skitsnackstrenden i MMA, där fighters försöker hajpa sina matcher genom att tala illa om motståndaren. “Cigano” menar att det för vissa, som Conor McGregor (19-2), faller sig naturligt med trashtalk. Men när andra försöker sig på det blir det löjligt, märkligt och tillgjort:

“All of these fighters now, they are trying to be like Chael Sonnen, they try to be like Conor McGregor. Man, that’s so strange.

They wanna say bad things about each other, and it’s so ridiculous, because you can see that it’s not natural for them.

It’s natural for some guys, like Conor McGregor or Chael Sonnen. But some guys, you can see they’re trying to be that way, but they are not, so it’s something strange.”

Alla är värda respekt

Brasilianaren påpekade slutligen att alla idrottsmän är värda respekt, med tanke på den tid och den möda de lägger ner på sin träning. Och en fighter förtjänar respekt för att han vågar gå in i buren. Därför respekterar Dos Santos sina motståndare, Rothwell inkluderad:

“The thing that every athlete deserves is respect. I’m working hard, Ben Rothwell is working hard. At the day of the fight, he will be standing there ready to fight. Just because of that he deserves respect.”

Håller ni med Dos Santos? Är det för mycket tillgjort skitsnackande i UFC nuförtiden?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Junior Dos SantosNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  22 March 2016 at 08:23

  Bra att han gjorde skillnader på de som har det i sig och de som försöker tvinga fram det och blir falska. Det behövs de respektfulla och trashtalkers då blir det roligt. Men båda måste vara naturliga. Tillgjord respektfull och tillgjord trashtalker är lika osköna. Båda behövs iaf för underhållningens skull. Jag menar ingen frisk person kan klaga på att Muhammed Ali funnits liksom och inte heller kan någon klaga på Fedor Emilianko. Där har man båda delarna dvs trashtalker och respektfull. Sen tror jag ju att båda ändå har lite av båda delarna.

 • Herr Elof
  22 March 2016 at 11:33

  Föredrar respektfulla, men det är klart att “heels” är välkomna med.
  Jag tjöt nog lite extra högt när McG fick smaka på stryp pga att han är så jääävla störig.

  Sen blir det just det här när folk uppenbart försöker sälja en match. Låt gå om det är Jones vs Cormier där de faktiskt avskyr varandra på riktigt, men att som DC försöka snacka skit om Gustafsson och sen direkt efteråt hylla honom till skyarna? Meh.

 • Godless
  22 March 2016 at 02:42

  Rothwell, strange? Nääääää….
  Allvarligt, väl talat som alltid, JDS.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...