Kalib Starnes talar

kalibstarnes.jpgKalib Starns har gett en officiell kommentar om hans prestation i UFC83 och säger att han själv efterfrågade ett avslut på sitt kontrakt.

“Joe Silva (UFCs matchmäklare) sa till mig att det vanligtvis tar ett par dagar för deras juridiska avdelning att färdigställa papperna och att han skulle skicka mig alla papper som säger att mitt kontrakt med UFC har upphört,” säger Starnes. “Senare på eftermiddagen, efter att jag pratat med Joe Silva, släpptes en artikel av någon reporter på Yahoo där Dana White sa att han hade sagt upp mitt kontrakt. Jag hade inte fått någon dokumentation på det, och det kom efter att jag efterfrågat kontraktsavslut.”

Starnes, som förlorade ett enhälligt beslut mot Nate Quarry och var utbuad av hans med-kanadensare för att misslyckas att engagera sig, kallade Dana Whites kommentarer oprofessionella och olämpliga.

“Enligt mig var det väldigt olämpligt att göra ett officiellt uttalande om min karaktär och min framtid och så på det sättet han gjorde. Speciellt när han inte har modet eller respekten att ringa och tala med mig personligen,” säger Starnes. “Alla dessa kommentarer kommer från en man som aldrig gått en match i hela sitt liv, som anser sig ha den ultimata bestämmelserätten på fighting och mod. Jag kunde inte vara gladare över att bli frisläppt från det mest förtryckande kontraktet jag har varit under i hela mitt liv.”

Enligt Starnes var det skador han fått under matchen som var orsaken till att han gick från offensiven till defensiven och spenderade den största delen av matchen att backa från Nate Quarrys slag och sparkar.

“Just nu har jag en bruten fot som jag fick vid den första sparken jag körde i matchen,” säger Starnes. “Mitt ben är lila och svart från knäet och uppåt, jag har en blåtira och en skadad käke, och han ifrågasätter mitt intresse att gå en match? Om det inte var nog att tillfredställa publiken så kan jag visa upp sjukhusrapporten. Jag kan knappt gå. Quarry förstörde totalt mina ben med de där sparkarna. Jag är säker på att många människor hellre skulle se mig få en traumatisk hjärnskada och bli medvetslös. Det är synd. Men om det är vad dom vill ha så är det fel person dom betalar $10.000 för att få sitt huvud inslaget.”

“Dana White skulle inte gå en match mot en kille [som Quarry] som har en 80 till 90% knockout-ratio med skador som jag hade i lördags kväll. Han skulle inte korsa gatan för $10.000. Jag har inget att bevisa för någon. Jag tänker inte ställa mig där och bli helt sönderslagen. Efter jag visste att min fot var bruten så försökte jag backa, arbeta med jabben och fortsätta röra mig så jag inte blev knockad.”

I tidigare poster har jag även skrivit om att Starnes ville använda den sista matchen för att lära “UFC en läxa”.

“Alla rapporter och rykten om att jag har varit på radio och kommenterat om omständigheterna runtom, matchen eller i referens till UFC eller Dana White är totalt falska,” säger han. “Jag har varit tillbaka i Florida sen i söndags, och det var Dana White som valde att komma ut och attackera mig publikt, inte tvärtom. Det var på det sättet han kände att han skulle jobba. Kanske tror han att personattackerna kommer att förhindra mig från att gå vidare och tävla för en annan organisation eller ha en fortsatt karriär. Han tycker kanske att det är lämpligt att attackera mig, det är det inte.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
UFC

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...