Foto: Vince Cachero

Källor: Försäljning av UFC till grupp ledd av William Morris Endeavor är klar

Trots att UFC senast igår i ett internt mail som delades till MMA Junkie förnekade att organisationen är till salu så har det idag kommit uppgifter till FloCombat att en försäljning är klar.

Flera olika källor har idag avslöjat för FloCombat.com att UFC ska säljas till en investeringsgrupp ledd av William Morris Endeavor-IMG för $4 miljarder. De har försökt att få en kommentar från Dana White och Dave Scholler men har inte fått något svar.

Under ett middagsmöte i söndags mellan Lorenzo Fertitta, WME-IMGs VD Ari Emanuel och flera andra på UFC och WME-IMG ska grunderna i dealen ha blivit klara. WME-IMG har en stark närvaro på den kinesiska marknaden vilket skulle hjälpa UFC att ta sig in på den gigantiska marknaden.

Hela UFC ska ha blivit sålt och Lorenzo och Frank Fertitta kommer att lämna organisationen för att helt fokusera på expansionen av deras kasinoimperium i Las Vegas. Vad gäller White så kommer han kunna få ut hela $320 miljoner vid en försäljning men samtidigt säger källorna att WME-IMG vill ha honom kvar i organisationen och ge honom en andel av organisationen.

Vem som kommer att bli VD för UFC kan vara Garry Cook, tidigare chef i fotbollsklubben Manchester City, och Emanuel. Emanuel kan dock få det svårt som VD på grund av sitt redan fullspäckade schema. Tillkännagivandet av försäljningen kan enligt flera källor ske under International Fight Week i juli.

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC
6 Kommentarer
 • Barbafet
  22 June 2016 at 07:45

  Dana är som han är, men trist om han försvinner, han är en jävla karaktär.

 • IWasThatGuy
  22 June 2016 at 08:12

  With out the DANA, there will be no White anymore

 • Lallarn
  22 June 2016 at 11:11

  Dra in deras pressackreditering!

  • Lallarn
   22 June 2016 at 11:12

   Förutsatt att de har en.

  • Holythe83
   24 June 2016 at 03:08

   men det där e ju kändis behandlingen…. dom blir nog utdragna till nån bakgata där dom blir påpucklade av ex antal vakter på nästa event….

  Svara