Kamaru Usman kör över Rafael dos Anjos – vill ha titelchans

✅"The Nigerian Nightmare" levde upp till sitt smeknamn ✅ Brutaliserade den forne UFC-mästaren i fem ronder av dominans

I huvudmatchen på finalen av The Ultimate Fighter 28 möttes de topprankade welterviktarna Rafael dos Anjos och Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman. Det var en högprofilmatch där vinnaren tar sig allt närmre en titelchans.

Brottaren Usman fick ner dos Anjos flera gånger, och även om brassen försvarade sig och arbetade aktivt var den ett tydligt överläge för Usman. I den andra ronden fick Usman återigen in nertagningar och öste ner med ground and pound från topposition. Mot slutet av andra ronden började dos Anjos hitta rytmen stående och fick in flera fina slag, särskilt bensparkar, men var märkbart trött.

RELATERAT: 

Den tredje ronden liknande den andra med mycket clinch mot buren samt nertagningar från Usman. Han levde upp till sitt smeknamn med ständiga slag från dominanta positioner och utan att uppvisa särskilt mycket skada från dos Anjos slag. Trenden fortsatte i den fjärde med en blodig dos Anjos i underläge majoriteten av ronden, antagligen mot buren eller på marken.

I den femte ronden var dos Anjos blodig, utmattad och i tydligt poängmässigt underläge. Usman inledde med hårda slag stående och fick snabbt ner brassen till marken med hela tio sammanlagda nertagnignar på sjutton försök. Majoriteten av matchen utspelades på marken med Usman på topp – där han stannade kvar till matchen var slut.

Efter att ha utnämnts som tydlig segrare uttryckte Usman sin önskan om att möta Tyron Woodley om welterviktstiteln. Efter att ha besegrat den tredjerankade welterviktaren i divisionen har han utan tvekan gjort sig förtjänt.

Officiellt resultat:

  • Weltervikt: Kamaru Usman besegrade Rafael dos Anjos via enhälligt domslut (50-43, 49-45, 48-47)

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara