Karolina Kowalkiewicz besegrar Randa Markos via enhälligt domslut

Den obesegrade polskan Karolina Kowalkiewicz fortsatte sin vinstsvit i UFC-debuten, och besegrade topp 10-rankade stråviktaren Randa Markos.

Karolina Kowalkiewicz (8-0) har fått en del ögon på sig sedan hon skrev på för UFC – och lär få betydligt mer uppmärksamhet nu. Redan efter en match i organisationen har hon redan hunnit besegra stråviktens sjunderankade Randa Markos (5-3), då hon alldeles nyss fick segern via domslut på UFC on FOX 17.

Den första ronden började direkt med en slagväxling. Kowalkiewicz lade sedan press, och bägge fighters fick in diverse slag varvat med lite klinchande. Kowalkiewicz drog ner Markos på marken men hon tog sig upp direkt – men fick äta ett hårt slag på vägen. Kowalkiewicz sparkade Markos hårt mot kroppen. Mot slutet av ronden fick Markos in två hårda bensparkar och gick sedan in i klinch där hon levererade flertalet hårda uppercuts. Kowalkiewicz tog sig sedan loss och svarade med ett eget slag.

I den andra ronden fick Kowalkiewicz in flera slag och sparkar inledningsvis, medan Markos blev alltmer förutsägbar med att vilja kontra med högerslag. Markos drog sedan ner Kowalkiewicz på marken men hon fick bara ner henne på knä innan hon studsade upp. Strax efter fick hon dock grepp om ryggen i klinch och drog ner Kowalkiewicz ännu en gång, i en fördelaktig position. Kowalkiewicz ställde sig sedan upp med Markos på ryggen, som sedan tyngde ner henne till marken igen. Kowalkiewicz sökte dock helatiden slag och armbågar så gott det gick, och fick in flera hårda slag innan ronden tog slut.

I den sista ronden började de vilt med slagväxlingar, men Kowalkiewicz träffade mest och även med sparkar. Markos var vid det här laget väldigt förutsägbar med att vilja kontra högern. Kowalkiewicz ledde här antalet träffar, och träffade med en hård spinning backfist. Markos gick därefter på nedtagning men Kowalkiewicz rullade och kom överst, och strax därefter var hon i mount. Därifrån fick hon in flera hårda slag och armbågar innan Markos fick half guard. Kowalkiewicz passade dock på att slänga iväg flera brutala kroppsknän innan Markos tillslut kom upp – och träffades av ännu ett på vägen. Kowalkiewicz fortsatte ståendes att pricka Markos med slag och bensparkar innan tiden tog slut.

Alla domare gav Kowalkiewicz segern – som nu lär ta sig in på rankinglistan.

Resultat

Stråvikt: Karolina Kowalkiewicz besegrar Randa Markos #7 via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)

Foto: UFC

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara