Khabib Nurmagomedov om Nate Diaz efter slagsmålet: “Han tror att han är något”

För ett par månader utbröt slagsmål på en WSoF-gala mellan några av UFC:s bästa fighters. Videos på bråket mellan Khabib Nurmagomedov och Diaz-bröderna spred sig som en löpeld på nätet men varför bråket började blev aldrig riktigt klart. Nu bryter Nurmagomedov tystnaden och ger en inblick i vad han efter bråket tycker om de omtalade bröderna.

När WSoF 22 hölls i augusti förra året var det inte bara fighter inuti buren utan också utanför. På läktaren befann sig UFC-fightern Khabib Nurmagomedov som under kvällen hejade på sin yngre bror som gick sin WSoF-debut på galan. I publiken fanns också Nick och Nate Diaz och det var mellan ryssen och bröderna som slagsmålet tog fart. Enligt videoupptagningar som släppts på Youtube började bråket efter att Nick Diaz kastat en öl på Nurmagomedov. Bråket löstes däremot upp snabbt och Diaz-bröderna eskorterades ut ur lokalen.

Det var inte förrän de tre och respektives vänner möttes i lobbyn efteråt som det riktiga slagsmålet var i gång och bråket återupptogs. Smutskastningen och hån kastades till höger och vänster efter slagsmålet mellan alla parter och ryssen efterfrågade till och med ett officiellt oktagon-möte med den yngre Diaz-brodern efter bråket.

Nu kommenterar Nurmagomedov för första gången sina känslor och tankar kring de omsusade brödraparet i en intervju med den ryska rapportören Sports.ru,

[Diaz] thinks he’s cool or something there, But I believe I have more spirit and courage, and I can prove it anywhere. Of course, I did not want to do it on the street. I am a professional fighter. But when we were in street fight, it was self-defense. I am a Samboist and Sambo is all “self-defense without weapons,” so I just defended myself.

Nurmagomedov säger sig vara väl medveten om att Diaz är kända för att psyka sina eventuella motståndare och människor i deras närhet i ett försök att provocera, men han säger sig inte vara dum nog att falla för deras spel,

I do not see anyone who could get into my head. For all the 27 years that I have lived, I fought on the street when I was young, and competed with all the best fighters in the world. For me, someone wants to fight, not a problem, I’m psychologically balanced in terms of spirit will not lose to anyone.

I intervjun lät Nurmagomedov också meddela att han är tillbaka i full träning i Dagestan och planen att återvända till buren under mars eller april fortfarande är aktuell.

Kategorier
Khabib NurmagomedovNate DiazNick DiazSenaste NyttUFCWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • rufus
    3 January 2016 at 12:43

    Streets of Dagestan vs streets of Stockton.. Vinnaren möter Rda vs Conor mcget

  • Svara