Khabib Nurmagomedov tecknar stort reklamavtal värt flera miljoner

✔ Den forne UFC-mästaren fortsätter att utveckla sitt varumärke

Det har sedan tidigare varit känt att UFC:s forne lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov tjänat mycket pengar under sin framgångsrika karriär – men hans nya reklamavtal kan mycket väl vara hans största inkomst någonsin.

Enligt källor till ryska SportBox har Khabib skrivit på ett avtal med energidrycken Gorilla Energy, som den forne UFC-mästaren tidigare jobbat med. Enligt uppgifterna ska sponsoravtalet vara värt sju miljoner dollar eller 61 miljoner svenska kronor.

– Khabib Nurmagomedov och hans team kommer att teckna ett nytt långtidskontrakt med Gorilla för över 7 miljoner dollar, säger källan till SportBox.ru (översatt via Google translate).

Detta har ännu inte bekräftats av Khabib eller hans manger Ali Abdelaziz, men om allt stämmer kan det vara mer än han någonsin tjänade på någon match i UFC. Hans största grundlön, utan att inkludera prestationsbonusar eller andra tillägg, ska ha varit drygt fem miljoner dollar eller 43 miljoner kronor.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gorilla Energy (@gorillaenergy)


HETAST JUST NU


Managern om fotbollskarriären: “Fejk news”

Detta sponsoravtalet kommer vara positiva nyheter för Khabib, som haft andra rykten florera på sistone.

Ryska RT Sport och flera andra ryska nyhetsmedier meddelade förra helgen att Khabib skrivit på för fotbollslaget FC Legion Dynamo. Fotbollslaget publicerade sedan en bild där Khabib skrev på vad som såg ut som ett avtal med texten:

Ett stort slag inväntar vår legion, och till det behöver vi stora krigare! Vi förbereder för att ha med [Khabib Nurmagomedov] i vårt lag, stod det i inlägget.

MMA Junkies John Morgan tog dock kontakt med Abdelaziz som dementerade påståendena

– Försökte bekräfta uppgifterna om att [Khabib Nurmagomedov] skrivit på för ett ryskt fotbollslag med [Ali Abdelaziz], skrev Morgan. Han sa att det fanns “absolut ingen sanning” i uppgifterna och kallade de “fullständigt fejk news”.

En sak är tydlig oavsett vilka uppgifter som stämmer: det finns en lång lista på de som vill jobba med Khabib sedan han lämnat UFC.

 

Kommer Khabib någonsin teckna ett större reklamavtal än detta?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...