Abubakar Nurmagomedov vinner sin första match i UFC!

✔ Khabibs kusin tar hem välbehövlig vinst

I en av förmatcherna på UFC 260 fick vi se Abubakar Nurmagomedov, som är Khabib Nurmagomedovs kusin, gå sin andra match i UFC. Abubakar gjorde sin debut i november 2019 där det blev förlust mot David Zawada. Pressen var därför stor på Abubakar att vinna nattens match för att få en chans att vara kvar i UFC.

Motståndet var Jared Gooden. Eftersom Abubakar har bakgrund inom Combat Sambo och ansågs ha bäst chans att vinna genom att ta matchen till backen. Emellertid valde Abubakar att köra nästan helt stående de första två ronderna och visade prov på fin teknik. I tredje ronden fick han till slut in en snygg double leg och landade slag från topposition innan ronden tog slut.

Eftersom Abubakar träffade bäst även stående var utgången given och Abubakar vann med siffrorna 30-27 hos alla domarna

Abubakar avancerar nu till 1-1 i UFC och 15-3 som proffs. Vinsten lär göra hans mer kända kusin nöjd då de har växt upp tillsammans och uppges betrakta varandra som bröder.

Jared Gooden har nu ett matchfacit i UFC på 0-2 och ett proffsfacit på 17-6. Eftersom det var hans andra förlust i rad är det tveksamt om han får behålla sitt UFC-kontrakt.


MISSA INTE: UFC 260: Miocic vs Ngannou 2 – Liveresultat, bonusar och höjdpunkter!


HETAST JUST NU


Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara