King Mo: “Om Conor McGregor varit svart hade han varit hatad”

Muhammed Lawal hävdar att om Conor McGregor varit svart så hade han varit en hatad man på grund av sina självsäkra uttalanden och sina förolämpande utfall mot andra fighters. Lawal är inte den förste som hintar om McGregor och rasism. Floyd Mayweather gjorde samma sak för ett par veckor sedan.

Nu är det dags igen. För ett par veckor sedan kopplade den pensionerade boxaren Floyd Mayweather Jr ihop Conor McGregor och rasism genom sitt påstående om att den skäggige irländarens framgångar i oktagonen är ett tydligt tecken på detta. När han själv ägnade sig åt trash talk och kontroversiella uttalanden blev han hatad för det men när McGregor gör samma sak blir han hyllad. Helt klart rasism, enligt Mayweather. Detta påstående tillbakavisades med kraft av McGregor.

Nu har en annan fighter blandat sig i leken och bokstavligt talat hällt bensin på elden. Bellator-fightern Muhammed Lawal, mer känd som “King Mo”, har stuckit ut hakan och sagt att om McGregor varit svart så hade han varit hatad. Irländaren hade aldrig haft den framgång han åtnjuter om han varit svart, säger Lawal i en intervju med MMA Roasted Podcast.

“Let’s take another step. Straight up, Conor’s doing his thing, making his money. He’s a great personality, he’s great for the sport. But if Conor was black? Man, shut that down. He’d be hated. Being black, things are negative. If we talk trash, or we’re outgoing, we’re cocky, we’re brash. But if it’s someone else, they’re like “oh man, they’re outgoing”.”

Vad tycker du om Lawals uttalande?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorBoxningConor McGregorFloyd MayweatherMuhammed LawalNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
39 Kommentarer
 • Wally Johnson
  20 January 2016 at 09:49

  No doubt about it.

  • kalle
   20 January 2016 at 10:06

   priasa, praisar?

  • TheVobb
   20 January 2016 at 10:51

   Och det berodde på Silvas hudfärg menar du?

  • Daniel Hunter
   20 January 2016 at 12:56

   Silva har noll personlighet, så sjukt dålig jämförelse.

  • Idealman
   20 January 2016 at 03:13

   Anderson Silva tappade mig och många andra fans efter matchen mot Demian Maia. Alltså hur han betedde sig i matchen och inte utanför.

  • juelz
   20 January 2016 at 05:35

   Hudfärg är ju bara ett problem för folk som ser det som ett problem, inklusive minoriteter själva. Det finns ett ytterst litet antal hjärntvättade mongolider i världen som faktiskt hatar andra människor för att dem har en annan hudfärg. Och oftast bygger det i grunden på andra samhällsproblem som gör att det blir enklare att dra alla över en kam.

   Om en svart man slår ihjäl en annan svart man, någon som reagerar på hudfärg?
   Om en vit man slår ihjäl en annan vit man?
   Om en vit man slår ihjäl en svart man?
   Om en svart man slår ihjäl en vit man?

   Det är lite underligt tycker jag att rasism oftast bara uppfattas hos “ljusa” människor. Varför? Kanske för att vi har lärt oss att det bara är vita människor som är rasister.

   Rasism existerar bara för sådana som tror på det, och dem som gör det är ju själva rasister…Oavsett hudfärg.

   • Hiho
    20 January 2016 at 05:57

    Herregud, är hudfärg endast ett problem för folk som ser det så? Är du helt tappad?

    • juelz
     20 January 2016 at 05:58

     Du tycker att hudfärg är ett problem alltså?

     • Hiho
      20 January 2016 at 06:04

      Jag tycker att människor som vill ignorera strukturell rasism och dess påföljder, är ett stort problem. Det finns många som hatar andra pga hudfärg, vilken värld lever du i? Har du varit i USA ens? Lever du ens i sverige?

     • juelz
      20 January 2016 at 06:25

      Strukturell “rasism” har sin botten i något helt annat, jag tycker att ordet rasism används alldeles för flitigt idag.
      Till slut kommer vi alla att vara rasister i en värld som består av en stor kulturell och etnisk mix.

      Jag har varit i USA. Jag lever i Sverige, jag har hängt i förorten och är själv en “etnisk hybrid”. Att beskylla majoriteten av befolkningen för att vara rasister p.g.a. alla andra samhällsproblem som finns i “ghettot” tycker jag är fel, det är inte rasism.

      Människor som ser olika ut kommer alltid att se annorlunda på någon som inte ser ut som en själv, men det är inte rasism.

      Jag har skrivit om det förut här någonstans att det är mer ovanligt att en vit minoritet oftare har det lättare i ett annat land där majoriteten består av mörkhyade. Men det har inget med rasism att göra, det är ett klassproblem och i det stora hela handlar det om pengar. Att bara invandrare i Sverige och minoriteter i USA hamnar i ghettot är för att de ofta inte har råd att flytta in till finare kvarter därav skapas segregationen, det är ett klassproblem inte ett problem som handlar om hudfärg.

      Sen om något så skapas det ju en “rasfördelning” i “ghettot” då folk håller sig till sina “egna” för att känna sig mer trygga, men det är egentligen inte heller rasism.

      Som sagt, ordet används helt fel idag, och för ofta, jag spyr på det. En dålig bortförklaring som bara skapar mer hat och segregerar folk ytterligare.

      Människor lär sig att bli “rasister” p.g.a. en massa andra faktorer. Sen som jag sa så finns det folk som hatar andra p.g.a. deras hudfärg och inte ser dem som människor, men det är väldigt få.

     • Hiho
      20 January 2016 at 07:15

      Alla problemen du tagit upp speciellt i USA, har grunder i rasism. Att förneka rasism är ett hån mot de som dagligen lever i det, speciellt svarta i USA. Och de lever i det för att samhället blev uppbyggt på rasism, mentaliteten och synen finns kvar.

      Det finns hur mycket vetenskapliga studier och rapporter som helst angående denna fråga. Att du är av en annan åsikt har mindre betydelse, visa oss det med en studie där du refererar till studerade faktorer så blir det relevant.

      Problemet med dig är att du vill undvika konflikt med människor som själva inte inser vilken syn de har på medmänniskor, det behövs att påminnas ibland. För att inte tala om de som mycket väl vet om det.

      “Rasism existerar bara för sådana som tror på det,” Ett av dina påståenden, verkligheten är att det existerar oavsett om du tror på det eller inte.

     • juelz
      20 January 2016 at 09:31

      Samhället i USA är inte uppbyggt på rasism. Att slaveriet hade en stor del i USA’s tillväxt går inte att förneka dock. Hänvisa gärna till studien som bevisar att USA är uppbyggt på rasistiska grunder.

      Mentaliteten och synen finns kvar för att det ältas och kommer att ältas i evigheter. Det jag försöker ha sagt är att människan inte är rasist, att rasism är en bortförklaring på ett större problem. Du talar om studier men hänvisar inte till någon källa.

      Googla: new evidence that racism isn’t natural

      Studier kan du alltid hitta, nya hypoteser och teorier arbetas fram hela tiden.

      Nej, jag har inga problem med konflikter i sig. Det jag har problem med är konflikter som inte leder någon vart, och rasism är just en sådan konflikt. Ju mer man talar om det ju större problem blir det.

      Ta som exempel SD’s sorgliga tillväxt i det här landet.
      Är majoriteten av svenskar rasister? Eller nationalister, något som egentligen har en helt annan mening men som tolkas som rasism. Jag personligen föraktar båda och tycker det är helt idiotiska synsätt.

      Rasism är en verklighet för sådana som upplever det som rasism. Som t.ex. det här fallet där King Mo helt omvandlar Conors framgångar och gör det till en fråga om rasism. Alltså det han säger är att majoriteten av människorna som gillar Conor är rasister för hade Conor varit svart så hade han inte varit lika populär.

      Vem fan bryr sig om han är vit eller svart? Man skapar ett problem när det inte finns ett från början.

      Rasism finns, det är något som man lär sig. Men hur tolkar man vad som är rasistiskt eller inte? Det är min poäng, att det som kallas för rasism idag många gånger inte alls är just rasism.

      Att stämpla allt och alla för rasister får ju knappast problemet att försvinna, eller?

 • Morgall
  20 January 2016 at 09:49

  Muhammed ali? Han var ju allt det King Mo nämnde, och älskad.

  • juelz
   20 January 2016 at 04:25

   Nja, Han blev älskad efter en tid. Han var väldigt kontroversiell under sin aktiva tid som boxare, åtminstone i början av hans karriär.

   • Daniel Hunter
    20 January 2016 at 07:54

    Conor blev hatad av många innan han backade upp allt hans snack med handling. Tyson är älslad av dana fast han ofta betedde sig som en idiot. Våldtog, hotade kvinliga journalister med våldtäkt, bet av öron och skallade motståndare. Ändå är han rätt så älskad. King Hoe och mayweather är sjukt ointressata karaktärer. Chael sonnen och conor kör wwe style precis som ali blev inspirerad av wrestling. Maywearher hade inte jänat en krona utan vita som är så korkade att betala en dvärg multum när det finns tusen större män i tyngre viktklasser som gjort mos av honom.

    • mato
     20 January 2016 at 08:05

     vad är de med dig o vita män? brukar du ha gay orgies med specifikt vita män eller..Sluta va så besatt av vithet

 • Metallica
  20 January 2016 at 10:29

  Varför håller de på såhär? Drar fram rasistkortet. Löjligt!!
  Bones är 10ggr värre än någon i fightervärlden och alla gillar honom.
  Visst finns det de som inte gillar Bones men det har inget med färg att göra!
  Hatar hans ögonpetningar och knäkickar…

  • Jdoe
   20 January 2016 at 11:01

   Kanske också ogillar bones lite för att när han kör på en gravid kvinna istället för att hjälpa henne bara tänker på sig själv och flyr med bevis från platsen…
   Men han kommer bli hyllad trots det…

   • Metallica
    20 January 2016 at 11:29

    Jag med men det har inget med färg att göra…

  • Eric
   20 January 2016 at 11:03

   Man får ta hänsyn till att det är amerikaner vi pratar om. De grupperar mycket mer än vi gör och har mycket problem med rasism. Nu har iofs vi också fått en ganska stor dos av det i Sverige, men diskussionerna här handlar oftast om invandring eller religion. De är iaf maskerade som det. Polisen skjuter eller misshandlar t ex inte mörkhyade på löpande band.

   Tror absolut det finns en del sanning i det. Det är nog många som vill ogilla den främmande och hylla den egna, för samma beteenden. Men den psykologin kan så klart appliceras på båda sidor.

   • Daniel Hunter
    20 January 2016 at 12:58

    Ingen bryr sig om snuten skjuter en vit, händer varje dag i usa. Svarta är mer rasistiska än vita och spelar konstant på att dea fördelar genom att anklaga vita för rasism.

    • tojo77
     20 January 2016 at 02:15

     Konstiga uttalanden. Har du källor på dina påståenden?

     Om svarta i allmänhet vore pissed off på vita efter att ha importerats av vita som slavar så tar det kanske ett tag att förlåta. Jag skulle ha föratåelse för det om det vore sant.

     Om en minoritet sparkar uppåt är det inte lika farligt som när en majoritet sparkar neråt.

     On topic: Ali delade fans precis som McG gör. Hatad och älskad, ganska lik sits.

    • Eric
     20 January 2016 at 02:45

     Really? Ingen bryr sig om vita blir skjutna?

     Rasism i det sammanhanget handlar snarare om strukturell rasism, du kan väl inte mena att svarta har det enklare i samhället än vita?

     • Daniel Hunter
      20 January 2016 at 07:37

      Svarta blir inkvoterade lite var stans och kan få pengar att starta företag ocj liknande vilket inte vita kan. Vad vill dem ha, bästa vore om dem fick en egen stat men då skulle den garanterar konka efrer 2 månader även om de fick all världens rikedom. Svart gnäller alla sina mysslyclanden på vita utan att ta något som helst eget ansvar. Utan vita hade varken mayweather eller king mo tjänat en krona.

     • mato
      20 January 2016 at 07:58

      shut up

     • Eric
      21 January 2016 at 09:35

      Har inga starka åsikter om kvoteringar. Men eftersom vita män historiskt alltid har kvoterats in och valts pga sin hudfärg och sitt kön ser jag inga större problem i att man kvoterar in andra för att försöka balansera ut det. Ser det som ett initialt verktyg. Och ja, det finns extrahjälp och bidrag för minoriteter och utsatta grupper att få.

      Varför skulle svarta inte kunna driva en stat? Menar du på allvar att hudfärgen avgör människors kompetens? Skulle nog säga att utbildning är det som är viktigast och USA är fantastiska på att segregera och skolor i svarta områden är ofta bristfälliga och det kostar mycket pengar att plugga vidare.

      Mayweather och King Mo tjänar pengar för de är duktiga på det de gör. Hade dom inte varit det utan vita menar du? Att vita på många sätt styr företag och ekonomin är det ingen som förnekar, lite det som är hela problemet. Men hur exakt menar du att det är vitas förtjänst att de tjänar pengar?

      Självklart finns det alltid människor om tar på sig offerrollen vad det än gäller, det är ett enkelt sätt att inte behöva försöka, speciellt om man från början känner att man har dåliga förutsättningar. Men det har återigen inte med hudfärg att göra, det gäller alla grupper som måste kämpa lite mer för att nå samma resultat.

      Och fortfarande så har inte svarta det lättare än vita. Trots kvoteringar och extra bidrag, och alla vita män som tydligen vill göra svarta rika, så tjänar svarta personer mindre, de växer ofta upp i fattigare områden och de har svårare att få ett jobb än en vit person med samma meriter och utbildning. Förnekar du de här rätt uppenbara sakerna? Eller att polisen systematiskt gett sig efter svarta?

      När tusan ska rasism dö ut egentligen…

    • Hiho
     20 January 2016 at 06:10

     Det var inte länge sen det bekräftades att polisen i USA systematiskt jagade svarta i USA i syfte att fängsla och störa. Ska vi glömma den detaljen ?

     Vet du vad det innebar att de SYSTEMATISKT gjorde detta? Vet du sen vilka sjuka samhällspåföljder det blir när detta pågått sedan svarta fraktades till USA som slavar?

    • mato
     20 January 2016 at 07:48

     Svarta är mer rasistiska? wow hur ofta ser du en svart gå runt o tro att han mer värd en andra människor?..Hur ofta ser du du en svart kalla en annan människa för apa eller nåt någor annant kränkande.. har något land med en majoritet av svarta haft en apartheid system mot vita?..problemet handlar inte om vita människor de handlar om människor i makt som alltid förbrukar deras auktoritet

 • Hiho
  20 January 2016 at 11:18

  Det är klart att han hade varit hatad om hudfärgen varit annorlunda.

 • DJdinamarca
  20 January 2016 at 11:37

  misslyckas du..skyll på rasism,så skjuter du över ansvaret på andra. i sverige, vilka beskattas hårdare,bortkvoteras,lever under hårdare lagar? klura på det. sen på begreppet ” strukturell rasism”.

  • Driiiveru
   22 January 2016 at 12:52

   Mycket förnekelse i tråden. Klart som fan att mörkare hudfärg har sämre utgångsläge i det mesta. Ser hur folk snackar om bidrag för minoriteter som att det bara är att räcka upp handen som mörk o casha in? Det handlar inte om ER så ni behöver varken försvara er eller gnälla över hur folk drar “rasistkortet “! Du måste ha bott under en sten om du vågar påstå att vita utsätts för mer rasism. Pratar vi fight världen så snälla hyckla inte. Hade Connor varit “mörk” så hade “vita” nyfrälsta fans troligtvis inte varit så fascinerade av han. Det finns en röd tråd genom forum på att det blir svårare att unna en mörk person den typ av framgång! Personligen tycker jag han är en Bra fighter no doubt men jag väljer att inte låta hans hype äta min hjärna. Hoppas han fortsätter kunna backa upp sina ord som martial artist. Clowneriet o respektlösheten gillar jag inte vitt som svart. En reminder, om vi ska hålla oss till sverige. Reza Madadi: Grym fighter, vi vet alla vad som hänt. Sååå mycke hatare i sitt egna land trots att han gjorde fel UTANFÖR buren. Har sonat för det, Still ! Hade detta varit Gustaffson????? Just det …..som att det aldrig hade hänt….vänner, från hjärtat, Hyckla inte….Frid

 • isyourboyari
  20 January 2016 at 02:37

  Suck…

 • Erik Svanborg
  20 January 2016 at 03:20

  Ni som jämför med Bones och Usain Bolt – Conor är 10ggr kaxigare än dem, båda har faktiskt en ganska ödmjuk attityd, iaf utanför buren och framför kamera. Mohammed Ali är väl däremot en hyfsat relevant jämförelse.

 • Erik Svanborg
  20 January 2016 at 03:22

  “Nu har en annan fighter blandat sig i leken och bokstavligt talat hällt bensin på elden.” Bokstavligt betyder bokstavligt. När och var hällde han bensin på vilken brasa?

  • Rymdreptilen
   20 January 2016 at 05:30

   Hahaha :)

  • Sudour
   20 January 2016 at 05:37

   Det var det första jag undrade oxå! =)
   Bildligt Göran, Bildligt…

 • juelz
  20 January 2016 at 04:42

  Det finns ett slags självhat hos många svarta amerikaner, tyvärr. Många lever kvar i en tid där det var annorlunda, men visst kan man förstå det, det var inte så många år sedan som svarta inte ens fick sitta bland vita på bussen.

  Det är en helt annan tid vi lever i, när fler svarta slutar att använda deras hudfärg som en ursäkt och göra sig själv till ett offer när det inte behöver vara så. Den dagen de själva slutar se människor som “black and white” då kommer vi nog också att se mindre rasism.

  Ingen gillar någon som sitter och klagar över hur tufft dem har det, oavsett hudfärg och nationalitet så går de flesta av oss igenom jobbiga tider och har blivit diskriminerade på ett eller annat sätt.

  Ignorant helt enkelt, snubben verkar inte vara speciellt smart.

  Dessutom så tror jag inte King Mo hade varit lika känd om han hade varit vit, han hade bara varit en i mängden, typ en Ryan Bader.

 • Pitbyll
  20 January 2016 at 05:11

  Nej, de hatar bara dig “King Mo”…

 • Headown
  22 January 2016 at 08:58

  Läste jag bara rubriken så tänkte jag: vilket j-a bullshit. Queen Mo din fega using (syftar på på hur skitnödig han såg ut när han mötte Rampage i Bellator, den fotnoten var enbart baserad på just det uppträdandet bör jag tillägga. Vadfan hade han i buren att göra ens den kvällen). Ursäkta mitt dåliga humör för tillfället.

 • Svara