Nevadas kommission öppnar för att ta bort marijuana som förbjuden substans

Nu öppnar Nevadas atletiska kommission för att ta bort marijuana från listan av förbjudna substanser. Förslaget kommer efter att staten röstat för att legalisera marijuana för rekreations-bruk.

Nevada State Athletic Commission (NSAC) kommer att under fredagen hålla ett möte för att diskutera möjligheten att ta bort marijuana som förbjuden substans.

Nevada röstade under den senaste valomgången för att legalisera marijuana för rekreations-bruk i staten och det beslutet kan nu påverka hur NSAC behandlar atleter inom staten, framförallt när det kommer till kampsporter som boxning och MMA.

Är fortfarande förbjudet enligt WADA

Om Nevada tar bort marijuana från listan över förbjudna substanser skulle det innebära ett stort steg för staten eftersom marijuana fortfarande är förbjudet av världssorganisationen mot doping (WADA). Den amerikanska anti-doping organisationen USADA är ansvarig för UFCs anti-dopingpolicy och använder sig av WADAs regler. USADA skulle därför fortfarande leta efter marijuana i sina tester.

Nick Diaz, som tilldelades en femårig avstängning efter att ha testat positivt för marijuana tre gånger.

Fick fem års avstängning

Nevada har förut gett flera atleter dryga böter och avstängningar för att ha testat positivt för marijuana. Det mest kända fallet är Nick Diaz som tilldelades en fem år lång avstängning efter att ha testat positivt för marijuana tre gånger. Avstängningen blev till sist reducerad till 18 månader och Diaz har nyligen fått tillbaka sitt tävlingstillstånd.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterUFCZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
4 Kommentarer
 • Wally Johnson
  11 januari 2017 at 12:00

  About that time!

 • Profilbild på Walkofknockout
  walkofknockout
  11 januari 2017 at 09:53

  Bilden på Nick hade väl varit mer passande som rubriksbild

  • krang
   12 januari 2017 at 05:09

   Men Nate ser ju så härligt mysig och hasch-glad ut på sin bild :)

   • Profilbild på Walkofknockout
    walkofknockout
    12 januari 2017 at 10:08

    Ja men du förstår vad jag menar med hans gånga avstängning

  Svara