Krönika: Michael Bispings sista chans

Matchen mot Anderson Silva är den största i Michael Bispings långa karriär. En vinst mot “The Spider” ger  förmodligen honom en titelchans. Men om han förlorar bör “Greven” allvarligt överväga att lägga handskarna på hyllan.

När ska man ge upp?

När ska man inse att man aldrig kommer att bli bäst? Att man aldrig kommer att få bära det gyllene bältet, att man aldrig kommer att få titulera sig världsmästare?

För 36-årige Michael Bisping borde saken vara klar. Förlorar han mot Anderson Silva imorgon så är det läge att inse fakta: detta var sista chansen. Det kommer inga fler. Dags att kalla det en karriär, lägga handskarna på hyllan, och börja fundera på vad han kan tänka sig att jobba med förutom att slåss i en bur.

Tyvärr tror jag inte att det är så enkelt för Bisping.

Han har en lång karriär bakom sig. Redan 2006, för tio år sedan, gjorde han sin UFC-debut. Han slog Josh Haynes (ett namn som idag knappast får någons klockor att ringa) i den tredje säsongsfinalen av “The Ultimate Fighter“. Därefter har hans karriär rullat på, med vinster och förluster. Han har alltid funnits där, som en fast inventarie i UFC:s mellanvikt. Men han har aldrig nått den absoluta toppen.

Varje gång “The Count” har ställts mot en topp-fem-fighter, vare sig han har hetat Dan Henderson, Vitor Belfort eller Luke Rockhold, så har samma sak hänt: Bisping har åkt på stryk. Han har slagit huvudet i vad som kan kallas “glastaket”. Den osynliga gräns som han aldrig kommer att passera – eftersom han inte är tillräckligt bra.

Henderson knockade Bisping in i fablernas värld. Belfort sparkade honom så hårt att näthinnan lossnade, och gjorde honom vanställd för livet. Rockhold körde över honom som hade han varit en vilsen igelkott på en landsväg.

Tyvärr tror jag att samma sak kommer hända imorgon.

Jag har svårt att se hur Bisping ska kunna slå Silva.

Engelsmannen är en duktig kickboxare, visst, men någon elitstriker på Silvas nivå är han inte. Han har heller inte krutet som behövs för att knocka med ett enda slag.

Bisping är en duglig grappler, men ingen submissionexpert, och inte heller någon mästerbrottare. Han kommer inte att kunna dominera Silva på mattan som Chael Sonnen gjorde.

Det enda som Bisping egentligen har att komma med är sin kondition. “Greven” kan hålla ett högt tempo i fem ronder, vilket har gynnat honom mot sämre tränade motståndare som Chris Leben och Cung Le. Men imorgon är det Anderson Silva han möter. Och när såg vi senast Anderson Silva få slut på bensin i en fight?

Nej, jag tror att Bisping förlorar imorgon.

Men tyvärr tror jag inte att han drar sig tillbaka efter det. För han vill ju så gärna upp dit, till toppen. Man märker det i nästan varje intervju. Han pratar om hur länge han har hållit på, hur mycket han har längtat efter att få gå en titelmatch, hur stort det hade varit att bli mästare. Det är en dröm som är svår att släppa. Det gör för ont att ge upp den.

Därför kommer Michael Bisping nog att harva på i några år till. Stånga sig blodig mot det där glastaket. Bli slagen ännu lite fulare.

Det är vad jag tror. Men jag hoppas jag har fel.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Eric
  26 February 2016 at 08:44

  Jag tror du har rätt. Jag tror Silva avslutar honom. Kanske med kroppsspark eller knä som får han att vika sig och sen gnp.

 • carabinieri
  26 February 2016 at 09:09

  Bra krönika!

 • zappito
  27 February 2016 at 06:48

  July 18/15 $445,000 ($275,000 to show, $150,000 win bonus, $20,000 Reebok sponsorship. Sålänge han får bra betalt så kommer han troligen vara kvar. Total Career Earnings: $5,694,000. är ju rätt okej stålar han dratt in top 5 motståndare till trots?

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN 41

  Marlon Vera vs Dominick Cruz


  1.45 - 2.80


  14 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN 4112
  Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
  Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
  Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
  Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
  Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
  Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...